Filip Korać organizovao ubistvo pripadnika "kavačkog klana": Otkrivamo zbog čega je za saradnikom Luke Bojović raspisana crvena Interpolova poternica

Autor:

Hronika

13.01.2019

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je raspisala crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem, desnom rukom Luke Bojovića, koji robija u Španiji. Kako Srpski telegraf saznaje, Korać se tereti za podstrekivanje na ubistvo Blaže Đurovića (39), koji je navodno dovođen u vezu sa članovima "kavačkog klana".

RepublikaFoto: Republika
Filip Korać

Korać je, prema rečima našeg izvora iz istrage, blizak sa ozloglašenim crnogorskim "škaljarskim klanom", koji je godinama u ratu sa "kavčanima" zbog nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, a u tom sukobu stradalo je više članova obe grupe.

- Đurović je ubijen 10. marta prošle godine ispred svoje kuće na Dušanovcu. Napadači su ispalili više od 15 metaka iz automatske puške u Đurovića, koji je sedeo za volanom BMW, i usmrtili ga na licu mesta. Za ovaj zločin optuženi su Nemanja Ivanov, saradnik Filipa Koraća, i Darko Vesković, kojima je suđenje u toku - priča naš sagovornik.

Korać se tereti da je podstrekivao Ivanova i Veskovića da likvidiraju Blažu Đurovića

Prema njegovim rečima, sumnja se da je Ivanova i Veskovića upravo Korać podsticao da likvidiraju Đurovića. Ubijeni Đurović inače je polubrat po majci Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac, koji je takođe uhapšen u dosad najvećoj akciji srpske policije.

- Proverava se i da li je najbliži saradnik Luke Bojovića eventualno umešan u još neke zločine. Spekulisalo se da je umešao prste u likvidaciju Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, ali zasad nema dokaza za tako nešto - objašnjava izvor Srpskog telegrafa.

Posle hapšenja vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića u Španiji 2012, na čelo te kriminalne grupe je, prema operativnim saznanjima policije, stupio Filip Korać i preuzeo njegove poslove. 

Rasvetljena likvidacija Saleta Mutavog

RepublikaFoto: Republika

Policija je, kako je potvrdio Vučić, rasvetlila neke od najbrutalnijih likvidacija koje su potresle srpsku javnost.

- Uhapšeni su ljudi koji su posvedočili o izvršenju najtežih krivičnih dela i sada postoje sva policijska i operativna saznanja za najveći deo ubistava na beogradskom asfaltu, od likvidacije Dalibora Despotovića do Aleksandra Stankovića i drugih. Sad je drugo pitanje kako će to ići s tužilaštvom i sudovima - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading