(VIDEO) Srbija se moli za malog Vuka: Svi se bore da beba preživi, ali je život dečaka i dalje ugrožen

Autor: Tanjug

Hronika

12.01.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava Srbija moli se za zdravlje bebe koja je u četvrtak na svet došla na Odeljenju hirurgije u Kruševcu i koja je u roku od samo 24 sata ostala bez oba roditelja posle saobraćajne nesreće na putu Kruševac - Kaonik.

RepublikaFoto: facebook.com/Milos Ilic
Jovana i Stefan

Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa, podlegla je u petak ujutru teškim povredama zadobijenim u udesu, u kojem je na mestu nastradao njen suprug i otac dečaka Stefan Ilić (26).

Kako se moglo čuti od porodice Milenković, ako se beba izbori sa povredama od kojih je leče u Centru za neonatologiju Kliničkog centra Kragujevac - zvaće se Vuk.

 

Jovanu napustila majka kad je bila mala

Kako je neutešna porodica ispričala za "Blic", Jovana i njena sestra su imale težak život. Naime, njihova majka ostavila ih je dok su bile male. Zahvaljujući pomoći majke Nadežde, Saša, njihov otac, uspeo je da ih podigne. Ceo Đunis znao ih je kao decu za primer. Kulturne i lepo vaspitane.

- Mališan se spasao smrti, ali, eto, nije video roditelje, nisu ni oni njega - kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina.

- Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htela da sedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju! - govori ona.

 

Inače, beba koja je nakon saobraćajne nesreće na mestu Čokotino brdo kod Kruševca rođena carskim rezom i dalje se nalazi na odeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru.

Prema rečima direktora bolnice, dr Predraga Sazdanovića, dečak je priključen na aparat za disanje, i dalje je životno ugrožen. Pojedini parametri su stabilizovani, ali pronoze o daljem razvoju stanja dečaka još ne mogu da se daju.

Pritvor vozaču autobusa

Sud u Kruševcu je posle saslušanja vozača autobusa J. B. (37), a na predlog javnog tužilaštva, odredio pritvor vozaču zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Naložene su i obdukcije tela nastradalih, kao i vanredni tehnički pregled autobusa "Jugoprevoza" iz Kruševca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading