(FOTO) Među pohapšenim kriminalcima u velikoj akciji MUP i Arkanov čovek!

Autor: Republika

Hronika

11.01.2019

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji MUP, među pohapšenim kriminalcima je i Zvonko Mateović, koji je javnosti poznat kao telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Arkanova fotografija neposredno pre ubistva - Uhapšeni Zvonko sedi prvi s leva

Zvonko Mateović je prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

Početkom 2004. godine u Sremskoj ulici, u centru Beograda u kafiću Vizard, ubijen je Zvonkov rođeni brat Dalibor. Ubica mu je prišao i iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.

Samo neki minut pre toga Dalibor je sedeo sa bratom. Interesantno je da je nedugo posle ovog ubistva u Beogradu počelo da se govori da je ubica zamenio braću i da je, u stvari, smrtonosni metak bio namenjen Zvonku. On je to i sam kasnije izjavio i govorio je da mu godinama prete jer je bio svedok Arkanovog ubistva.

Zvonko Mateović  je saslušavan tokom postupka za ubistvo u Interkontinentalu kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je na sudu prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Željka Ražnatovića Arkana, Milenka Mandića i Dragana Garića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading