Zatvor ga čeka čim kroči u Srbiju: Potraga za beguncem iz slovenačkog zatvora traje već šest godina

Autor: Tanjug

Hronika

10.01.2019

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damnjana Mitrovića (40) koji je 29. decembra pobegao iz zatvora u Sloveniji, srpski pravosudni organi potražuju već šest godina zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako piše Blic, protiv Damnjana Mitrovića u Srbiji se vodi postupak već šest godina. Nakon naredbe tužilaštva za sprovođenje istrage iz oktobra 2013. godine, Viši sud u Beogradu je 25. decembra iste godine odredio pritvor od 30 dana Mitroviću zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva. Međutim, Mitrović je već tada bio nedostupan srpskim pravosudnim organima. Za Mitrovićem je raspisana međunarodna poternica i za njim traga Interpol Srbije.

Reč je i o aktivnom pritvoru, pa će se Mitrović naći iza rešetaka čim bude isporučen zemlji.

 

 

Inače, pravosudni organi Srbije obratili su se kolegama iz Italije povodom Mitrovićevog slučaja.

Damnjan Mitrović je pre dva dana rekao da je u Italiju otišao pre devet godina, ali je 2013. za njim bila raspisana poternica jer je, kako kaže, prijavljen za trgovinu narkoticima još 2007. Za to tvrdi da je u Italiji oslobođen.

- Pokušavao sam da dođem u Srbiju i pojavim se na sudu, ali oni nisu želeli da prihvate jemstvo, tražili su pritvor za mene, a to nisam želeo - priča Mitrović.

Kako kaže, u Sloveniju je često putovao, ali je tokom poslednjeg boravka, čim se prijavio u hotel, uhapšen po poternici iz Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading