Detalji drame u Guncatima: Šenlučio na Badnji dan - rikošet ranio dvoje gostiju

Autor:

Hronika

08.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snežana I. (60) i Nenad K. (32) ranjeni su na Badnji dan u selu Guncati kraj Beograda kada je Miodrag I. (55), pošto je doneo badnjak, u svom dvorištu pucao u vazduh, a potom ispalio i jedan metak u zemlju. Zrno se odbilo od betona, a rikošet je povredio dvoje gostiju, njegovu snaju i zeta, koji su se nalazili u kući!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Imao dozvolu

Incident se dogodio u Obrašinskoj ulici. Domaćin, kao i svake godine, otišao je po badnjak i doneo ga.

- Kuća je bila puna gostiju, nas sedmoro. Mi to slavimo familijarno, sa porodicom tatinog brata od strica. Kod nas je običaj da se unošenje badnjaka proslavlja uz pucnjavu, pa je tata pucao u vazduh. On je bivši lovac, ima pušku i pištolj, za koji ima dozvolu. Pošto je ispalio dva-tri metka u vazduh, kao iskusan lovac, prvo je repetirao pištolj da vidi da li ima još metaka u cevi, a onda je, po navici, uperio pištolj u zemlju i još jednom pritisnuo obarač. Da li se zabrojao ili je nešto drugo po sredi - ne znam, ali pištolj je ponovo okinuo - rekao je za Srpski telegraf Miodragov sin.

Kako dodaje, sve se dešavalo ispred kuće.

- Međutim, ulazna vrata su bila otvorena, a zrno, nakon što je udarilo u beton, odbilo se i uletelo pravo u kuću! Odjednom su se začuli jauci, u prvi mah niko nije shvatio šta se desilo - ispričao je on.

 Sin: Misleći da je pištolj prazan, repetirao ga je, usmerio ka zemlji i, po navici, pritisnuo obarač. Ponovo je opalio

Bog ih sačuvao

Za Miodraga komšije imaju samo reči hvale. Kako kažu, u pitanju je čovek koji je dobar i vredan domaćin i svi su čude kako je tako nešto moglo uopšte da mu se dogodi.

- Miodrag ne bi ni mrava zgazio. On je dugo bio lovac i zna da rukuje oružjem, tim pre je sve ovo čudno što se baš njemu desilo. Oni su porodični ljudi, pomažu i brinu jedni o drugima. Mora da mu je sve ovo još teže palo. Sve je moglo da bude mnogo, mnogo gore. Samo ih je bog sve sačuvao. I njih i njega, da ne napravi još veću nesreću - rekao nam je Miodragov komšija.

* Lakše povređeni

Zrno je, kako saznajemo, pogodilo suprugu Miodragovog brata od strica i njegovog zeta. Oboje su pogođeni u potkolenicu. Srećom, u pitanju su lakše povrede. Zadržani su u bolnici gde im je ukazana pomoć, a uskoro bi trebalo da budu pušteni na kućnu negu.

*U pritvoru

Odmah po incidentu policija je došla na lice mesta i Miodrag I. je uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Po isteku tog roka on bi trebalo da bude izveden pred javnog tužioca na saslušanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading