Godinama hladnokrvno ubijao za mafiju: Policija saslušala desetine ljudi zbog likvidatora sa Banovog brda

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

07.01.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Subotičaninom Čabom Der (39), muškarcem koji je identifikovan kao ubica Nebojše Markovića (37) sa Banovog Brda, policija intenzivno traga, a u okviru istrage saslušano je nekoliko desetina osoba.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Hladnokrvni ubica: Der Čaba

Neki od saslušanih u okviru potrage za Derom, kome se nakon ubistva koje su snimile sigurnosne kamere gubi svaki trag, dovode se u vezu sa ubicom, dok su drugi bliski porodici ubijenog Markovića.

Uz to, sve policijske jedinice su na nogama i pretresaju brojne lokacije, dok se prate i granični prelazi.

Inače, Čaba Der, za koga se sumnja da je plaćeni ubica, u svojoj kriminalnoj karijeri ima dugu istoriju satkanu od neverovatnih priča.

Osuđen na 14 godina zbog ubistva

U maju 2004. godine, Čaba je ubio Branislava Jelačića, istaknutog člana novosadske grupe "Firma" koja je dugi niz godina vršljala srpskim podzemljem.

Za to delo je osuđen na 14 godina zatvora, a njegov saradnik tada je bio Vojislav Škrbić, kog javnost poznaje kao novosadskog narko-bosa, a koji je takođe bio osuđen na 11 godina zatvora zbog podstrekivanja na to delo.

Poslednji zločin, nakon kojeg je za njim raspisana potraga, hladnokrvni ubica počinio je u subotu pre podne, kada je ispalio nekoliko kobnih hitaca u grudi i glavu Nebojše Markovića ispred kuće u kojoj je Marković živeo sa suprugom i bebom.

Likvidacija je snimljena sigurnosnom kamerom, na kojoj se jasno vidi da se Der, dok žrtvu gleda u oči hladnokrvno osmehuje u trenutku dok povlači obarač.

Već u prvim satima istrage pojavile su se informacije da je Der likvidirao pogrešnog čoveka, a da je prava meta bio Aleksandar Š, šurak ubijenog Markovića.

 

Radio i u BiH

Sumnja se da je Der je za nadoknadu prljave poslove odrađivao i van Srbije. Tako je 2017. godine uhapšen u Bosni i Hercegovini, gde je boravio u društvu Marka Gojčevića iz Bara.

Subotičanin i Baranin su odmah nakon što su im lisice stavljene na ruke, priznali da su u tu državu došli kako bi izvršili likvidaciju. Ipak, nalogodavca i metu nikada nisu otkrili.

Kako je "Blic" ranije pisao, sumnja se da su njih dvojica planirali osvetu ubistva Armina Muše Osmanagića, vođe barskog klana koji je u sukobu sa škaljarskim klanom.Lokalni portali su tada, pozavjući sa na izvore iz istrage, naveli da su istražni organi sumnjali da se Baranin i Subotičan dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, kao i sa zemunskim klanom.

Ono što je zanimljivo u ovom hapšenju jeste način na koji je policija saznala za njih - stanarka jednog sarajevskog solitera prijavila je policiji da se nekoliko dana oko zgrade motaju dva muškarca koji joj izgledaju sumnjivo.

Ubio pogrešnog čoveka?

Sumnja se da je za sada nepoznati naručilac naložio je Čabi da ubije Aleksandra Š, kriminalca kog javnost i policija poznaju po brojnim krivičnim delima među kojima je i pljačka zlatare u Italiji.Čabu je na utvrđenu adresu u belom automobilu dovezao saučesnik, a on se, prišavši muškarcu koji se u tom trenutku našao ispred Aleksandrove kuće, u stilu hladnokrvnog ubice nasmešio i iz ranca izvukao pištolj sa prigušivačem.

Tako je u njega ispalio nekoliko hitaca a onda ga jednim "overio" u glavu i potom se udaljio sa lica mesta istim belim automobilom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading