Mali Kićun platio kauciju od 20.000 evra: U Austriji je slobodan čovek, ali će ipak biti isporučen Srbiji

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

05.01.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Vilotijević (23) koji je ranjen 7. decembra u Beču u pucnjavi u kojoj je ubijen Vladimir Roganović (32), platio je jemstvo od 20.000 evra austrijskim vlastima. Međutim, ekstradicioni postupak je i dalje u toku i on će ipak biti isporučen Srbiji.

RepublikaFoto: instagram.com
Stefan sa majkom

Vilotijević je odmah po ranjavanju prevezen u tamošnju bolnicu, a nedugo zatim je i u hapšen. Austrijski list "Hojte" piše da je do hapšenja došlo jer je Srbija raspisala poternicu za njim i to zbog šverca oružja.

Ne sme da beži

U crnogorskim medijima se i u jednom trenutku pojavila informacija da je Vilotijević podlegao povredama, međutim njegova majka je to demantovala okačivši fotografiju sa sinom iz bolnice na društvene mreže.

U međuvremenu, Vilotijevićevo zdravstveno stanje se poboljšalo, a kako "Hojte" saznaje pozivajući se na izvore iz pravosuđa, on je platio jemstvo od 20.000 evra i sada je u Austriji slobodan čovek.

Vilotijeviću je sada potrebno da prijavi adresu na kojoj će boraviti u Beču, a uslov za otpust uz jemstvo je i, naravno, da ne beži.

 

 

Inače, Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, poslednji je u nizu potomaka familije Vilotijević, kojoj je kriminal postao kao porodičan biznis. Njegov otac je ubijeni Kićun, koji je važio za crnogorskog bosa u novosadskom podzemlju devedesetih godina.

Takođe, njegov brat Filip ubijen je 2015. godine na Paliću, kada je imao samo 25 godina, nakon jurnjave u kolima koja su bila u vlasništvu njegovog druga Alena Kurine, koji je tada ranjen.

Policiji je bio dobro poznat po broju krivičnih prijava podnetih protiv njega, a učestvovao je u pucnjavi na beogradskom splavu kada je ubijena Tamara Radulović (29), devojka koju je pogodio zalutali metak.

Hapšena i Kićunova sestra

U žiži javnosti našla se i Stefanova sestra Jelena, kada je uhapšena i saslušana zbog sumnji da je jedan od vođa grupe koja se bavila prodajom droge.

Sumnjiva uloga Gidre sa Medaka

Podsećanja radi, pucnjava se dogodila 7. decembra u poznatom bečkom restoranu usred bela dana. U društvu sa Vilotijevićem i Roganovićem je bio još jedan muškarac, izvesni Gidra sa Medaka, kod kog je pronađen lažni hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević.

Od početka se sumnjalo da bi upravo Gidra sa Medaka mogao biti direkto umešan u ubistvo i ranjavanje dvojice Crnogoraca, posebno ako se uzme u obzir činjenica da ih je Gidra neposredno pre sačekuše poslao putem kojim su krenuli i na kom ih je sačekao ubica.

Takođe, tamošnjoj policiji je bilo sumnjivo i to što je on zastao u restoranu navodno kako bi platio račun, odakle je i posmatrao pucnjavu. Sumnjive su bile i nepovezane izjave koje je Gidra davao u policiji neposredno nakon incidenta.

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, stižu informacije da je "Gidra njihov čovek" i da ih "nije namestio".

- Sa druge strane, međutim, austrijska policija istražuje i da li je Gidra bio "tiper" odnosno da je ubicama "na tacni" dao Roganovića i Vilotijevića - naveo je ranije sagovornik iz istrage.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading