Strahota u Boru: Dečak upao u rudarsku jamu, lekari mu se bore za život!

Autor: Republika

Hronika

05.01.2019

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borski lekari se bore za život dečaku koji je propao kroz napuštenu jamu borskog porvšinskog kopa. Danas oko 16 sati dečak R.M. iz Bora, star samo devet godina, upao je u jamu duboku oko 300 metra površinskog kopa RTB-a i lekari se još uvek bore za njegov život. Nakon što je primljen I pregledan u borskoj bolnici, zbog preloma lobanje mališan je hotno prebačen u Tiršovoj.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ilustracija

- Dečak je nepomično ležao na dnu jame. Čim smo stigli do dečaka stavili smo ga u korito za spasavanje. Sa koritom sa spasavanje smo počeli da se spuštamo u provaliju, na čijem je dnu bilo telo dečaka. Kada smo stigli do njega videli smo da je u svesnom stanju ali sa brojnim povredama. Imao je jake znake hipotermije – priča jedan od spasilaca vatrogasno-spasilačke jedinice.

Dečak je upao kada se sa svojim drugovima igrao oko površinskog kopa jame.

Hladnoća, težak teren, strmina, sve je to otežavalo spasiocima da što pre dođu do dečaka. Dok su hitali ka dečaku, zemlja se ronila pod nogama spasilaca.

Spasioci su stigli do dečaka, koji je bio u svesnom stanju, ali sa brojnim povredama i sa znacima hipotermije.

- Dečaka smo najpre smestili u takozvano ‘’korito’’ I onda krenuli ka vrhu. Punih satipo smog a izvlačili. Težak teren, strmina, hladnoća, zemlja koja se ronila pod nogama, sve je to otežavalo izvlačenje povređenog deteta – kažu spasioci za Informer.

Hitna pomoć je već čekala na vrhu provalije. Dečak je odmah prevežen u bolnicu gde su mu konstatovane povrede glave i hipotermije, nakon čega je odmah upućen na Odeljenje neurohirurgije, a zatim hitno upućen za Tiršovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading