Smene zbog Lepe Brene: Pokrenuta istraga zbog krađe struje na Dedinju!

Autor: G. M. - E. S. T.

Hronika

04.01.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovluk Lepe Brene i ostatka porodice Živojinović istražuje i policija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ, N. MANDIĆ
Živojinovići ne plaćaju struju: Restoran "Tri tačke"

Nakon što je Srpski telegraf juče objavio da vlasnici ekskluzivnog dedinjskog restorana "Tri tačke" kradu struju tako što su se nelegalno priključili na elektromrežu posle isključenja zbog duga, unutar EPS pokrenuta je opsežna istraga, ali je uključen i MUP. Podsetimo, vlasnici ovog objekta zvanično su Brenin pastorak Filip Živojinović i njegova supruga pevačica Aleksandra Prijović, međutim, iza njega stoji čitava porodica Živojinović.

VELIKI RAČUNI

U odgovoru na pitanja našeg lista iz EPS su juče naveli da zbog propisa ne mogu da nam daju konkretan odgovor, ali su objasnili da je u svim sličnim slučajevima angažovana policija.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Restoran "Tri tačke"

- Zbog zakonskih ograničenja i odredbi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, EPS nema pravo da objavljuje imena i podatke onih koji neovlašćeno koriste električnu energiju, ali u saradnji sa policijom intenzivno radi na pronalaženju počinilaca i pokretanju krivičnih prijava. EPS ima jednak odnos prema svim korisnicima i neovlašćenu potrošnju električne energije utvrđuje u skladu sa odredbama Zakona o energetici u postupku redovne ili vanredne kontrole mernog mesta - kažu u EPS.

 

 

Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, svi u sistemu EPS za koje se utvrdi da su pomogli Živojinovićima u krađi struje biće posmenjivani ili otpušteni.

RepublikaFoto: e-stock agency
Brena i Boba

Krađa im se osladila

O mućkama sa strujom u režiji Lepe Brene mediji su i ranije pisali u nekoliko navrata. Evo šta je objavljivano...

1. U svom "Grand ajriš pabu" na Zlatiboru tokom 2015. Lepa Brena je oštetila EPS za više od pet miliona dinara. Ona i njen suprug su pomoću specijalnog magneta, takozvanog šokatora, onesposobili elektronsko brojilo na ovom lokalu, zbog čega su merači prikazivali da je potrošnja struje daleko manja od stvarne.

2. Tokom 2014. Brena i Boba uhvaćeni u milionskoj krađi struje u porodičnoj kući na Bežanijskoj kosi. Utvrđeno je da su sa brojila skinute plombe i prespojene žice. Oni su kasnije platili kaznu od 400.000 dinara iako se pisalo da je EPS, odnosno EDB, oštećen za višemilionski iznos.

- Čim se saznalo za ceo slučaj, pokrenuta je unutar EPS ozbiljna istraga, a o svemu je obaveštena i policija jer je krađa struje na ovaj način krivično delo. Ko god da je pomogao Lepoj Breni i njenoj porodici, biće žestoko sankcionisan - navodi sagovornik našeg lista.

Kako smo juče objavili, pošto veliki računi za struju utrošenu u restoranu "Tri tačke" nisu na vreme plaćeni, EPS je isključio objekat sa mreže. Ipak, vlasnici su se nelegalno sami opet nakačili.

BEZ KOMENTARA

Naša ekipa juče je tokom dana obišla restoran "Tri tačke" i u osvetljenom objektu zatekla nekoliko gostiju. Osim struje u lokalu, zatekli smo i da dve spoljne jedinice klima-uređaja rade punom parom, a nedaleko od njih i mesto gde se nalazi strujno brojilo koje je bilo pod katancem. Konobar u restoranu nije bio raspoložen da daje bilo kakav komentar i samo je kratko rekao: "Niko od menadžera trenutno nije tu da bi vam nešto više o tome ispričao".

Kao i dan ranije, glavni akteri ove priče Fahreta Jahić (pravo ime Lepe Brene), njen suprug Boba Živojinović, kao i Filip Živojinović i Aleksandra Prijović nisu odgovarali na naše pozive i poruke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
psihijatar

04.01.2019 17:45

Oni kradu struju??? Ma neeeeeeeeee!!!! Oni su viP, oni su prepošteni, oni su..... A narod živi sa 200 € mesečno.... Srbijico, kuda ideš???

Odgovori 19 0
gggg

04.01.2019 22:31

Taj Bgd to je dzungla na asfaltu,krade ko sta stigne,samo lopova niko ne stize

Odgovori 10 0
Cecili

05.01.2019 09:20

Ne mogu da verujem! A uvek sam se pitala kako oni zive kad su toliko bogati -kako im je zivot lak i lep. A mi, koji prvo platimo obaveze a potom razvlacimo ostatak izgleda da ipak imamo bolji zivot-nismo lopovi.

Odgovori 12 0