SPEKTAKULARNO BEKSTVO: Srbin i Bosanac pobegli iz zatvora iz kog niko nije uspeo

Autor: Republika

Hronika

03.01.2019

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije i njegov cimer Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su po Interpolovoj poternici trebalo da budu izručeni iz Slovenije u Srbiju, pobegli su iz pritvora u subotu ujutru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako su preneli slovenački mediji, filmsko bekstvo dogodilo se pred zoru, a dvojica pritvorenika, koji su supeli da prerežu rešetke na prozoru ćelije, neopaženo izađu i preskoče zid opasan bodljikavom žicom, u ćeliji su ostavili poruku da "ne žele u Srbiju".

- Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima, prvi je uhapšen krajem avgusta, a drugi sredinom septembra - rekli su za slovenačke medije sagovornici iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kopru.

Da pritvorenici, s kojima ranije nije bilo problema, nisu u svojoj ćeliji, primetili su stražari kada su u subotu ujutru došli da im daju doručak.

- Nije ih bilo u sobi. Pregledani su snimci kamera i tada je utvrđeno da su iz ćelije išetali oko 3.30 sati. Utvrđeno je da su pobegli tako što su delimično prerezali rešetke, a onda ih savili do te mere da su kroz njih mogli da se provuku - objasnili su izvori.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako su objasnili, bilo je očigledno da su Milosavljević i Mitrović dugo pripremali filmsko bekstvo.

Pošto su najverovatnije pomoću komada nameštaja prerezali i savili rešetke, kroz rupu su proturili već napravljen konopac od posteljine.

- Uskočili su u dvorište i otrčali do kontejnera za smeće, popeli se na njega, prebacili uže i uspeli da preskoče zid opasan bodljikavom žicom - preneli su slovenački mediji.

Zatvoriski stražari kažu da ništa nisu ni videli ni čuli. U zatvoru u Kopru, iz kog do sada niko nije pobegao, odmah je izvršen vanredni nadzor. Utvrđeno je da je te noći bilo i manjih propusta stražara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading