Predstavio se kao policajac: Dve Srpkinje prošle kroz pakao zbog jednog Hrvata!

Autor: Tanjug

Hronika

30.12.2018

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zagrebu je uhapšen 33-godišnjak koji je iznuđivao novac od dve maserke iz Srbije, predstavljajući se kao policajac.

RepublikaFoto: Tanjug/M. VOLARIĆ

On je, kako se sumnjiči, počinio dva krivična dela razbojništva i krivičnog dela iznude u pokušaju na štetu 27-godišnje i 40-godišnje žene, obe državljanke Republike Srbije.

Na Božić je osumnjičeni stupio u telefonski kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže, nakon čega je otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik.

Kada je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac.

Kako oštećena nije imala novac, osumnjičeni je uzeo njenu ličnu kartu i zapretio joj da mu svakog ponedeljka mora dati 100 evra.

Dva dana kasnije došao je kod druge maserke iz Srbije, i njoj je pretio pištoljem na isti način.

U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 evra nakon čega je osumnjičeni otišao.

Idućeg dana kontaktirao je oštećenu državljanku Republike Srbije i zatražio joj preteći novac, na što je oštećena u dogovoru s policijskih službenicima, pristala, te je on uhapšen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading