Postavljena rampa na mestu tragedije u Nišu!

Autor: blic.rs

Hronika

30.12.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, na kojem je 21.decembra u strašnom sudaru voza i autobusa poginulo šest a teže i lakše povređeno 33 putnika, postavljena je najsavremenija rampa i prateća oprema pružnog prelaza. Oprema će, kako se očekuje, biti puštena u rad odmah posle novogodišnjih praznika.

RepublikaFoto: ST/D.I.

Osim polubranika, zvučne i svetlosne signalizacije koja će obaveštavati vozače na kolovozu o nailasku voza i zaustavljati saobraćaj, prelaz će imati i poseban video nadzor sa reflektorskim osvetljenjem. Tako će ubuduće biti dokumentovan svaki prolazak šinskih i drumskih vozila. Uprkos najsavremenijoj elektronici, dodatna mera sigurnosti je da će na ovom mestu neprekidno, 24 časa dnevno, dežurati radnik železnice koji će opsluživati rampu i starati se da svaki prolazak bude bezbedan.

Putni prelaz će zahvaljujući asistenciji gradskih službi o ubrzanoj procedure dobiti priključak na distributivnu mrežu, a za slučaj da nestane struje, rampa i kontrolna kućica obezbeđene su napajanjam iz baterija koje se pune preko solarnih panela, što je još jedan nivo sigurnosti.

Iako je planirano vreme za izvođenje radova bilo 15 dana, radnici Sektora za elektrotehničke poslove "Infrastruktura železnica Srbije", su putni prelaz postavili za svega šest dana. Prema saznanjima "Blica" danas i u naredna dva dana biće obavljena završna umeravanja i podešavanje elektronskih uređaja, nakon čega će i zvanično biti pušten u rad.

Sve vreme izvođenja radova na prelazu dežura radnik železnice koji sa zastavicom zaustavlja prolazak vozila prilikom nailaska voza, a nakon puštanja rampe u rad, radnik železnice će nastaviti da dežura u kućici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading