Roganović bio blizak sa Saletom Mutavim: Zbog ovoga mu poklonio blindirani "audi", a sad su obojica mrtvi

Autor: Blic, Republika

Hronika

28.12.2018

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Roganović (31), visokopozicionirani član kavačkog klana koji je ubijen u petak u Beču, sarađivao je i s Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, kome je radi sigurnosti dao blindirani automobil!

RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović, vođa kavačkog klana ubijen u Beču

- Sredinom 2016. godine Stanković je navodno dobijao pretnje smrću, pa mu je Vladimir Roganović, sa kojim je, prema operativnim podacima, sarađivao u kriminalnim poslovima, dao blindirani "audi". Pored toga, Stankovića, koji se plašio za svoju bezbednost, pratilo je i obezbeđenje - kaže izvor "Blica" iz bezbednosnih krugova.

Međutim, ni blindirani automobil nije spasao Stankovića 13. oktobra 2016, kada je još neidentifikovani egzekutor u Bačvanskoj ulici pucao u njega iz "kalašnjikova". Stanković je u tom momentu ulazio u obični "audi", a ne u onaj koji mu je poklonio ili pozajmio Roganović.

Sedam meseci posle likvidacije Stankovića, Roganović je kratko boravio u jednom elitnom beogradskom hotelu, ali iz predostrožnosti i straha za život, jer je nedelju dana pre toga njegov brat od strica Duško je jedva ostao živ od povreda zadobijenih u eksploziji, nije koristio ni telefon ni internet vezu u tom objektu.

I Roganovića, kao i njegovog prijatelja pratili su čuvari. Iako nije koristio sredstva savremene komunikacije, uhapšen je u Beogradu zbog lažnih dokumenata, zbog čega je u srpskom zatvoru proveo osam meseci, nakon čega je izručen domovini Crnoj Gori, koja ga je potraživala zbog jednogodišnje kazne na koju je bio osuđen jer je angažovao dvojicu muškaraca da bace bombu na kuću zatvorskog čuvara.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sahrana Saleta Mutavog

Koliko je strahovao za svoju bezbednost, svedoči i to da je prilikom izručenja Crnoj Gori bio spreman da policijskoj ekipi koja ga prati plati avionske karte do glavnog grada domovine samo da bi izbegao moguće zasede na putu Beograd - Podgorica. Upravo zbog straha malo je verovatno da je Roganović po izlasku iz Spuža, 7. decembra, bio bez obezbeđenja i da je bez telohranitelja otputovao i kretao se po Beču.

Zasad nije saopšteno da li je u Beču imao čuvare i gde su oni bili u petak po podne, kada je na Roganovića pucano dok je bio u društvu Novosađanina Stefana Vilotijević (23) i 29-godišnjaka sa ovih prostora, čiji identitet austrijska policija nije objavila, ali za koga se zna da je imao lažna dokumenta.

I Vilotijević, koji je u bolnici jer ima povrede koje nisu opasne po život - ogrebotinu na glavi i nekoliko površinskih rana na gornjem delu grudi - i taj mladić su uhapšeni.

Vilotijević je uhapšen po međunarodnoi poternici Srbije, sada je u ekstradicionom pritvoru - u bolničkoj sobi i biće predat srpskim vlastima čim se oporavi. Mlađi Vilotijević je već izvesno vreme van Srbije, a da li je odmah pobegao u Austriju ili se možda izvesno vreme skrivao u Crnoj Gori, odakle mu je familija rodom i gde ima brojne "saradnike", zasad nije poznato.

Treći muškarac, koji nije povređen u pucnjavi, prvo je bio saslušan samo kao svedok, ali je nakon utvrđivanja njegovog pravog identiteta, uhapšen.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading