Vukotić se ućutao: Neće da govori o platnim spiskovima mafije

Autor: Novosti, Republika

Hronika

27.12.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kotoranin Jovan Vukotić, vođa "škaljaraca" pred srpskim istražiteljima odbio je da se izjašnjava o navodima koje je izneo 21. decembra 2016. godine u "Vijestima" - da zna imena visokih policijskih funkcionera koji su na platnom spisku mafije.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da su odmah nakon saznanja da je protiv Vukotića u toku krivični postupak pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uputili zamolnicu nadležnim organima Srbije.

Zatražili su prikupljanje potrebnih obaveštenja od njega povodom novinarskog članka "Imam spisak policajaca koje plaća mafija". Po toj zamolnici je postupljeno, ali on nije hteo da se izjašnjava o navedenom.

Vukotić je pre dve godine tvrdio da zahvaljujući podršci koju kriminalci imaju u policijskim redovima u Crnoj Gori svakog dana ginu i nedužni ljudi jer prljavi policajci čiste teren za njihove prijatelje i to je jedino što ih zanima.

On je tvrdio i da zna "koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 evra mesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 evra od kriminalca, kao i koji je inspektor na platnom spisku kriminalaca već četiri godine".

Vukotić je tada dodao i da su to provereni "igrači", duboko upleteni u kriminalne aktivnosti.

- Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tera sa funkcija. Jedan policijski starešina je dugogodišnji prijatelj sa jednim od čuvenih sadašnjih vođa neprijateljske grupe koja na sve načine pokušava za zavlada Crnom Gorom i regionom - kazao je tada Vukotić.

On je tvrdio da je sistem nemoćan jer u svojim redovima ima destine korumpiranih visokopozicioniranih policajaca - kriminalaca.

- Oni pomažu sav taj kriminal, spletkare, kriju ubice, zamagljuju jasnu sliku stanja crnogorskog društva - naveo je tada Vukotić.

Jovan Vukotić nedavno je osuđen u Beogradu na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Presudu je doneo Drugi osnovni sud u Beogradu. Vukotić je uhapšen početkom septembra u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani pasoš.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading