MIŠKOVA "KARTONKA" GORELA ČETVRTI PUT!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fabrika hartije Beograd na Adi Huji, koja je u vlasništvu kiparske ofšor kompanije povezane sa Miroslavom Miškovićem, u petak je četvrti put gorela za poslednjih 60 dana! Zbog učestalih požara, Sektor za vanredne situacije MUP izdao rešenje o zatvaranju fabrike, a policija ispituje da li je i ovaj požar podmetnut. Veruje se da je vatra buknula istovremeno na tri različite lokacije.

RepublikaFoto: Tanjug
Na gašenju požara bilo je angažovano 35 vatrogasaca sa 12 vozila

Povređen vatrogasac

Požar je izbio na deponiji kartona u krugu fabrike u petak oko 11 časova. Vatrogasne ekipe odmah su upućene na lice mesta, ali im je gašenje otežavao jak vetar. Jedan vatrogasac tom prilikom je povređen.

- Povređeni je star između 30 i 35 godina. Bio je izložen toplom talasu, nema opekotina i povreda, data mu je infuzija i kiseonik i prebačen je u Urgentni centar - saopštila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

MUP je saopštio da je na gašenju požara bilo angažovano 35 vatrogasaca sa 12 vozila, a nezvanično se saznaje da policija sumnja da je požar podmetnut.

- S obzirom na to da je buknuo istovremeno na tri različite lokacije na deponiji, sumnja se da su ga izazvali opušci cigareta - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Ekološka inspekcija i dežurna inspekcija su po hitnom postupku juče izašle na teren, a Sektor za vanredne situacije MUP Srbije doneo je u toku dana odluku da zatvori fabrika zbog učestalih požara.

U istoj fabrici požar je izbio i pre dvadesetak dana, kada je prilikom gašenja povređeno više radnika i vatrogasaca, a dvojica, vatrogasac i zaposleni, preminuli su od posledica povreda. Policija je već tada pokrenula istragu zbog sumnje da je požar namerno izazvan. Istraga bi trebalo da pokaže koliko su opravdane sumnje da su pozadina tragičnog događaja krupni interesi pojedinih tajkuna i želja da se što jeftinije dođe do prostora za izgradnju stambeno-poslovnog prostora u tom delu Beograda.

Pozadina

Kako je Srpski telegraf pisao, vlasništvo nad Fabrikom hartije Beograd ima kiparska ofšor kompanija "Kapa star limitid". Direktor te kompanije je Nebojša Šaranović, bivši saradnik Miroslava Miškovića, vlasnika "Delta holdinga". Ta činjenica odmah je upala u oko policijskim operativcima, kao i to što je upravo Mišković u medijima pominjan kao vlasnik te kiparske firme. Da li je u međuvremenu Šaranović postao vlasnik "Kapa star limitida" ili su njegovi i Miškovićevi interesi još zajednički, kao što je bilo u ranijem periodu, pokazaće istraga, o čemu je nakon prethodnog požara govorila državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

Gorele barake, Hitna odvezla trudnicu i decu

Na Mirijevskom bulevaru u naselju Mali Leskovac na Karaburmi juče je gorelo više baraka, a jednoj trudnici koja živi u jednoj od njih je pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć. Kako saznajemo, lekari su odvezli i petoro dece i još nekoliko odraslih na kontrolu zbog udisanja dima.

Stanari obližnje zgrade preko puta naselja Mali Leskovac rekli su novinarima da stanovnici tog naselja svako veče pale kablove i da su već nekoliko puta obaveštavali policiju. Oni se žale da uveče ne mogu da otvore prozore od dima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading