UBRIZGALA MU CIJANID: Kolege medicinske sestre opisuju kako je izgledao njen muž kada je stigao u bolnicu

Autor: blic.rs

Hronika

25.12.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Ireni Šarkanj (55), protiv koje je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu za ubistvo supruga Ištvana Šarkanja. Ovoj medicinskoj sestri stavlja se na teret da je mužu ubrizgala cijanid dok su mu njene kolege spasavale život u subotičkoj bolnici 19. februara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Većem sudija predsedavala je Gordana Kojić, a nakon svedočenja Ireninih kolega, pre nedelju dana, ročište je nastavljeno svedočenjem zeta, ćerke osumnjičene iz prvog braka i zajedničkog sina, zatim medicinskih sestara i komšija bračnog para Šarkanj iz Horgoša.

Svi članovi porodice Šarkanj tvrde da su Irena i Ištvan imali skladan brak.

- Nisu se nikada svađali, živeli su skromno, brinuli su o deci podjednako. Ištvan je ostao bez posla, radio je nekada u "Severu" i otpremnina mu nije bila isplaćena u potpunosti i to je jedino što je njega tištilo – tvrde komšije i članovi porodice.

Prema rečima jednog od dvojice komšija, Ištvan je jednom prilikom rekao da nikada ne bi dozvolio da se razboli i bude na teretu porodice, već bi to sam rešio.

- Zbog pluća je Ištvan i ranije bio u bolnici, ali nije voleo da se žali. Govorio je da je takva situacija u društvu da ne vredi ni raditi niti živeti. Rekao je da ne želi da niko o njemu brine, već da će se on pobrinuti za to – rekao je komšija Šarkanjevih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tvrdila da je mužu ubrizgala "akvu"

Prema svedočenju jedne od medicinskih sestara, dok je trajala reanimacija, Irena Šarkanj je u kanilu ubrizgala nekakav sadržaj iz šprica svom suprugu i na reči reanimatora: "Šta to radite?" svi su obratili pažnju na Irenu.

- Izvadila je špric iz kante za smeće i rekla da je to "akva"- rekla je medicinska sestra.

I sama Irena pred sudom je tvrdila da je suprugu ubrizgala "akvu".

- Ne osećam se krivom. Razumela sam optužnicu, ali nisam ubila muža. Ostajem pri ranijim izjavama, ali sam tada bila pod lekovima pošto mi je pozlilo. Stalno sam uzimala lekove za smirenje, trebalo je jednu po potrebi, ali ja sam tih dana uzimala po 6-7 i tako sam išla na saslušanje. Jako mi je teško zbog svega – rekla je Irena.

Medicinska sestra je napomenula je tada da sa pokojnim mužem ima sina, ali da je on njenu ćerku iz prvog braka voleo mnogo kao da mu je bila rođeno dete i da su imali dobar odnos.

- Nisam mu dala cijanid, niti je u špricu pronađen otrov. Muž se bavio biljkama i kada smo se iz ambulante u Horgošu vratili kući on je kapao špricem po biljkama, ali ne znam da li je on poneo taj špric i ni pregledom naše kuće špric nije pronađen. U bolnici sam sam mu dala akvu da bih mu razredila krv i sprečila da se začepi, a taj špric mi je bio u džepu – rekla je Irena Šarkanj.

Kako se moglo čuti tokom pretresa, Ištvan je sa uputom iz Horgoša u bolnicu stigao sa suprugom oko 18 časova. Vozio je kola do bolnice polako jer se osećao loše, gušio se, imao je bolove u grudnom košu i predelu stomaka.

Na Hitan prijem bolnice došao je u pratnji svoje žene, koja je radila na Odeljenju ginekologije, i zeta koji takođe radi u bolnici. Po nalogu dežurne lekarke odmah je poslat na vađenje krvi, snimanje pluća, rendgen i ultrazvuk.

Jedna od nejasnih stvari je zašto je i po čijem nalogu je vađenje krvi preuzeo njegov zet. Na snimanja su ga odveli supruga i zet i tada je pacijent otežano hodao i gušio se.

U međuvremenu je zet pozvao hirurga koji je došao u bolnicu da ga pogleda i konstatovao je da Ištvan Š. ima manju pupčanu kilu, ali da operacija nije hitna. Stigli su i nalazi i dežurna lekarka je takođe konstatovala da je sve u redu i baš dok je želela da ga otpusti zet je potražio njenu pomoć pošto se Ištvan srušio na zemlju.

- Svi nalazi su bili uredni. Pisala sam za kompjuterom, a onda je zet zatražio pomoć jer se pacijent srušio. Bio je zažaren i pena mu je išla na usta i odmah smo ga prebacili u reanimacioni blok. Tamo ga je preuzeo reanimator – izjavila je lekarka koja je bila dežurna na Hitnom prijemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading