EKSKLUZIVNO! Srbin osuđen u slučaju "Zakintos" stigao kući

Autor:

Hronika

26.12.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Senić (25), jedan od Srba osuđenih u slučaju "Zakintos", pušten je iz grčkog zatvora na slobodu posle trećine odležane kazne!

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Miloš Senić sa prijateljima

Senić je pre nekoliko dana stigao kući u selo Grabovac kraj Mladenovca posle više od godinu i po dana provedenih iza brave zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao američki student Bakari Henderson (22).

Svima laknulo

- Potrebno mi je malo prostora nakon svega što sam preživeo u prethodnom periodu. Sklonio sam se malo da se odmorim od svega... - rekao je za Srpski telegraf Miloš nakon što smo juče kontaktirali sa njim.

Dok se ne slegnu utisci, nisu bili voljni da stanu pred novinare ni Miloševi ukućani. Ipak, prema rečima komšija, svima je laknulo kada su ga konačno videli na pragu svog doma.

 

Celo selo pomagalo

Komšija Senića navodi da svi u selu razumeli tešku situaciju u kojoj su se Senići zatekli kada je Miloš uhapšen.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Kuća Senića u Gradovcu

- Šteta baš, dobra je to porodica. Svi smo priložili koliko smo mogli novca da pripomognemo. Skup je put, advokati, ogroman novac je za to bio potreban - kaže on.

- Svima nam je jako drago što je napokon sa svojima! Miloš je naš heroj. Ni kriv ni dužan je završio u zatvoru. Hvala bogu pa je za njega i porodicu to sada samo ružna prošlost. Nakon što je stigao kući, došli su mu najbliži prijatelji, s kojima je proslavio izlazak na slobodu. Nisu pravili feštu. Dovoljno je što su opet zajedno - rekao nam je jedan od komšija Senića.

Miloš: Nakon onog što sam preživeo u prethodnom periodu, potrebno mi je da se odmorim od svega

Miloš je zbog kobne tuče u julu prošle godine osuđen na pet godina zatvora, ali prema grčkom zakonu, osuđenici imaju pravo na uslovni otpust nakon odslužene jedne trećine kazne.

Meštani njegovog sela kažu da je samo nekoliko dana pre incidenta na Zakintosu doputovao sa privremenog rada u Južnoj Africi, gde je otišao u potrazi za boljim životom. Sa sestrom i društvom se potom uputio u Grčku na more, ali se letovanje pretvorilo u košmar.

Kazne za petoricu Srba

Zbog kobne tuče osuđena su petorica Srba, Bosanac i Grk. Miloš je dobio najmanju - pet godina, a Dušan Ranković najveću - 10 godina zatvora. Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili po devet godina.

Kobna tuča

- Kobne večeri u klubu "Bar kod" u mestu Laganas izbila je tuča između ubijenog Amerikanca i još jednog dečka, koja je ubrzo eskalirala. Miloš je te noći samo hteo da zaštiti sestru koju je pogodilo staklo od flaše kojom je taj Amerikanac, koji je i započeo kavgu, udario nekog mladića. Nakon toga se pokupio i otišao u hotel, a sutradan su došli po njega i zatvorili ga. Šteta! Više od godinu dana je bez razloga proveo u zatvoru. To je vredan mladić i dobar, ne bi ni mrava zgazio - dodaje komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading