Vozač autobusa koji je odveo petoro u smrt se PROBUDIO IZ KOME!

Autor: blic.rs

Hronika

25.12.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje vozača "Niš ekspresovog" autobusa koji je udario voz je stabilizovano, on od juče nije u indukovanoj komi i nema potrebe više da bude u smešnen u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, saznaje „Blic“ u Kliničkom centru u Nišu.

RepublikaFoto: ST/D.I.

Vozač autobusa imao je krvarenje u stomaku koje je sada sanirano. On je danima bio u barbituaratnoj komi jer su doktori sumnjali da je u stravičnoj nesreći zadobio povredu drugog vratnog pršljena.

- Juče je urađen kontrolni snimak. Neurohirurg isključuje lečenje, abdominalni hirurg ga je pregledao i pacijent će biti otpušten iz intenzivne nege - kaže direktor Klinike za anesteziju prof. dr Radmilo Janković.

Vozač će biti prebačen na neko od odeljenja jer nije vitalno ugrožen, a njegovo zdravstveno stanje i oporavak pažljivo prate i u Osnovnom javnom tužilaštvu, kako bi ga saslušali. To neće biti moguće dok se vozač još ne oporavi.

- Kada vozač bude u takvom zdravstvenom stanju da može da iznese svoju odbranu, on će biti doveden kod tužioca radi saslušanja - kaže za "Blic" Osnovni javni tužilac Saša Đokić.

Prema podacima tužilaštva u teškoj saobraćajnoj nesreći je poginulo petoro putnika dok ih je 34 povređeno, od čega devetoro teško, a ostali lakše.

Vozač će biti priveden na saslušanja čim mu zdravstveno stanje to dozvoli, zajedno sa krivičnom prijavom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema jednom od svedočenja putnika, vozač autobusa je uz laganu uzbrdicu navodno krenuo iz treće brzine, zbog čega je autobus brektao i mučio se. Putnici su mu dovikivali da prebaci u prvu kako bi se "izvukao" preko pruge.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading