Spremljena klopka za vođu "kavačkog klana": Kašćelana terete dva svedoka saradnika?!

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "kavačkog" klana Slobodan Kašćelan mogao bi da bude optužen da je povezan sa ubistvom u Crnoj Gori, koje se dogodilo u jednom primorskom gradu. Kako piše Borba, inspektori koji rade na nerasvijetljenim ubistvima, došli su do nekih informacija koje ukazuju da je Kašćelan povezan sa tom likvidacijom.

RepublikaFoto: youtube.com/Police of the Czech Republic
Hapšenje Kašćelana u Češkoj

- Istražitelji imaju izjave dva svedoka, jedan tereti Kašćelana da je vođa kriminalne grupe, a drugi da je po njegovom nalogu planirao jedno ubistvo u Budvi - navodi Borba pozivajući se na izvore u vrhu crnogorske policije.

Podsetimo, Kašćelan je u Češkoj uhapšen po Interpolovoj poternici, koju je za njim raspisalo crnogorsko pravosuđe.

Slobodan Kašćelan se zvanično potražuje zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja.

 

 

Kašćelan se, kako se navodi u optužnici, tereti da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju radi sticanja nezakonite dobiti te da je organizovao delovanje kriminalne organizacije uz primenu tačno određenih pravila i unutrašnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unapred određen zadatak i ulogu.

Tereti se i da je formirao petnaestočlanu grupu koja se bavila iznudama, zelenašenjem, nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, švercom droge, mitom i pranjem novca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading