Crna Gora blokirala imovinu brata vođe "škaljaraca"

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora je blokirala polovinu neizgrađene kuće i dvorište u Dobroti Kotoranina Igora Vukotića, jednog od vođa ozoglašenog škaljarskog klana. Vukotiću je imovina blokirana zbog poreskog duga og 4.500 evra, pišu Vijesti.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovica Vukotić

Kako se navodi na portalu ovog medija, država se time osigurala da će Vukotić izmiriti dugovanje, s obzirom na to da joj zakonski propisi omogućavaju da imovinu može prodati.

Prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, navodi se u tekstu, vlasnici kuće u Dobroti su Igor i njegov otac Veselin Vukotić.

Kuća u prvoj etaži ima četiri stana od po 20 kvadrata, u prizemlju ima tri stambene prostora od po 21 kvadrat i 27 metara kvadratnih, na prvom spratu poslovne prostore od 21 i 65 kvadrata i u potkrovlju stan od 88 kvadrata.

 

Prethodno je zbog poreskog duga od 560 eura, kao garanciju da će izmiriti obavezu, imovinu blokirala i Opština Kotor koja je praktično na sve stanove stavila zabelešku poreskog potraživanja.

Igor je rođeni brat Jovice Vukotića koji je nedavno uhapšen u Istanbulu i isporučen Beogradu, gde je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Jovica i Igor navodne su vođe kotorskog kriminalnog klana koji već nekoliko godina vodi krvavi rat sa kavačkim klanom na čijem je čelu Slobodan Kašćelan koji je prošle sedmice uhapšen u Pragu i za kojim je Crna Gora takođe raspisla poternicu.

Vukotići su u protekloj deceniji više puta izbjegli smrt nakon što su bili meta napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading