Albanska mafija oprala milijardu i po evra u Srbiji!

Autor: Tanjug

Hronika

24.12.2018

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanska mafija samo u proteklih 10 godina oprala je više od milijardu i po evra na crnom tržištu nekretnina u Srbiji.

Kako ocenjuju sagovornici jednog beogradskog lista, albanska mafija je tako "postala možda i najveći igrač u razrađenoj šemi pranja para stečenih u kriminalu - uglavnom trgovinom drogom i oružjem".

Bivši direktor beogradske policije Marko Nicović kaže da su albanski mafijaši kupujući građevinska zemljišta, gradeći zgrade i kupujući nekretnine, u Srbiji godišnje oprale između 80 i 100 miliona evra, "i to preko takozvanih srpskih biznismena".

- U tim transakcijama se, po pravilu, nikada ne pojavljuje Albanac, već se to radi preko nekog, recimo, Petra Petrovića iz Minhena, koji za određeni procenat služi kao fasada. Posebno su im na meti bili jug i jugoistok Srbije - kaže Nicović.

On je dodao da albanski narkoklanovi isti šablon koriste i za osvajanje nekretnina u jadranskom regionu Hrvatske i Crne Gore, kao i u Bosni i Hercegovini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading