Rasvetljen napad na novinara: Kuću mu zapalila pevačica

Autor:

Hronika

24.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je rasvetlila slučaj paljenja kuće Milana Jovanovića iz Grocke, novinara portala Žig info, i uhapsila tri osobe. Kako se sumnja, požar je izazvao Aleksandar Marinković (25) po nalogu Igora Novakovića (41) iz Grocke. Marinkoviću je tom prilikom pomagala Bojana Cvetković Šijacki (37), pevačica u lokalnom Fantastik BG bendu, koja se pojavljivala i na Grand televiziji.

RepublikaFoto: printskrin/facebook
Bojana Cvetković Šijacki

Priznanje

- Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A. M. se zajedno sa prijateljicom B. S. C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A. M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli - saopštio je juče ministar policije Nebojša Stefanović.

Ministar je kazao i da je nakon dva dana Marinković dobio od Novakovića dogovoreni novac.

- Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih osoba koje mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela - rekao je ministar.

Kako Srpski telegraf saznaje od izvora bliskih istrazi, Marinković je prihvatio da izazove požar u zamenu za otpis duga koji je trebalo da vrati Novakoviću.

 

 

Stefanović: Policija istražuje da li je još neko umešan u ovaj napad

- Novaković mu je ponudio da odradi jedan posao za njega i da su onda kvit. Marinković je to prihvatio i sa prijateljicom se dovezao do kuće Jovanovića. Navodno su hteli da zapale njegov mercedes, ali se vatra brzo proširila i zahvatila kuću. Dva dana kasnije Marinković se našao sa Novakovićem, koji ga je dodatno častio za "dobro obavljen posao" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Optužio političara

Nakon što mu je izgorela kuća, Milan Jovanović je izjavio da je "umalo ubijen, odnosno ugušen i spaljen" i za to direktno okrivio predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, koji je, kako je naglasio, želeo da ga ubije zbog toga što je pisao o njegovim malverzacijama u gasifikaciji te beogradske opštine.

Foto: Tanjug/AP
Ilustracija

Piroman priznao, nalogodavac negira

Aleksandar Marinković već je u pritvoru u Mladenovcu jer je u međuvremenu naneo teške povrede jednoj osobi.

- On je sve priznao kada je saslušan, dok je Novaković, koji se sumnjiči da je nalogodavac, negirao da ima bilo kakve veze za napadom na novinara - dodaje naš izvor.

- Kod mene je došao jedan mlad čovek da me obavesti da je Simonović naručio moje ubistvo - rekao je Jovanović ranije i dodao da je podneo krivičnu prijavu policiji u Grockoj sa imenom osobe koja je, kako je rekao, trebalo da ga ubije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading