Mali Kićun uhapšen u bolničkoj postelji: Preokret posle ubistva Vladimira Roganovića (32) u Beču

Autor:

Hronika

23.12.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska policija uhapsila je Stefana Vilotijevića (23), ranjenog u pucnjavi u petak u glavnom gradu Austrije kada je hicem u glavu ubijen Vladimir Roganović (32), visoko pozicionirani član "kavačkog klana". Uhapšen je i muškarac (29) koji je bio sa njima u društvu kada se napad dogodio, ali policija nije saopštila tačan razlog niti identitet čoveka.

RepublikaFoto: instagram.com
Vilotijević sa majkom u bolnici

- Stefan Vilotijević je uhapšen u bolničkoj postelji jer je za njim bila raspisana poternica jedne evropske države - rekao je portparol policije Daniel First, navodeći da ne može da kaže ni koja zemlja je u pitanju ni za koje krivično delo ga terete.

Kako je saopšteno, treći muškarac koji je bio u društvu Vilotijevića i Roganovića kada je izbila pucnjava najpre je saslušan kao svedok, ali je i on uhapšen pošto je njegov iskaz bio protivrečan i sumnjiv inspektorima. Za njega je rečeno samo da je "osoba povezana sa jednom kriminalnom organizacijom".

Osim Stefana Vilotijevića, uhapšen i treći muškarac koji je bio sa njim i Roganovićem kada su napadači zapucali

- On, Vladimir Roganović i Stefan Vilotijević ručali su u elitnom restoranu u centru Beča, a kada su izašli na ulicu, sa leđa im je prišao napadač i Roganoviću pucao u glavu. Pokušao je da ubije i Vilotijevića, kojem je jedan metak, pukom srećom, samo okrznuo glavu, dok je drugi završio u grudima. Treći muškarac je ostao nepovređen - kažu u policiji.

Ubica je iskoristio paniku koja je nastala i umešao se među ljude koji su, čuvši pucnjavu, bežali u strahu da je u toku teroristički napad. Sa lica mesta je pobegao peške, a u toku bekstva se presvukao, ušao u stanicu metroa i nestao u masi. Policija je napadača opisala kao tridesetogodišnjaka, visokog oko 185 centimetara, neobrijanog, obučenog u crnu jaknu sa kapuljačkom na glavi.

Krio se iza lažnog identiteta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se austrijska policija zahvalila na brzoj pomoći posle ubistva Vladimira Roganovića u Beču.

- Ono što smo imali, to smo im dostavili. Srpska policija dala je kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju krivičnog dela - rekao je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading