Svetski mediji bruje o ovom ubistvu srpskog bosa

Autor: rt.com/express.co.uk

Hronika

22.12.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pucnjavi u centru Beču nastradao je na licu mesta Vladimir Roganović (31) iz Herceg Novog - jedan od članova zloglasnog "kavačkog klana", dok je 22-godišnji Stefan Vilotijević iz Nikšića, u međuvremenu, podlegao povredama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sa lica mesta

Inače, ubijeni Roganović je iz Herceg Novog. Poslednji put se njegovo ime pominjalo 27. aprila prošle godine kada je uhapšen u Beogradu sa još četvoricom Crnogoraca zbog sumnje da su pripremali atentat na bivšeg načelnika beogradske policije Veska Milića. Istraga, međutim, nikad nije otišla u tom pravcu, a on je bio optužen samo zbog falsifikovanih dokumenata.

Dva dana pre Vladimirovog hapšenja, u Herceg Novom nastradao je njegov brat od strica Duško Roganović (35), koji je izgubio obe noge u eksploziji podmetnute bombe.

 

 

Braća Roganović su, inače, u žižu javnosti dospeli i 2009. nakon ubistva Marka Vesnića, vođe navijača "Delija". Vladimir je oslobođen za to ubistvo, a Duško osuđen na osam godina robije.

Stefan Vilotijević, najmlađi je sin Kićuna, koji je ubijen 1999. u Novom Sadu. Kićun je u svoje vreme važio za najuticajnijeg crnogorskog bosa u tom gradu. Kićunov stariji sin Filip doživeo je istu sudbinu. Izrešetan je u kiši metaka na Paliću, oktobra 2015. godine, vozeći džip Alena Kurine, koji se u tom trenutku nalazio na mestu suvozača. Pogođen je sa sedam metaka, dok je Kurina ranjen.

 

 

 

POLICIJA JOŠ NE ZNA ŠTA JE MOTIV

Tamošnja policija je saopštila da još ne zna ko stoji iza jučerašnjeg incidenta i koji su motivi.

Do sačekuše je došlo u tradicionalnom austrijskom restoranu Figlmueller koji se nalazi na samo nekoliko stotina metara od katedrale sv. Stjepana u Beču. U blizini restorana pronađene su dve osobe ranjene od vatrenog oružja, saopštila je lokalna policijska uprava, dodajući da su detalji incidenta još uvek nejasni, piše rt.com.

Spasilačke službe su saopštile da je muškarac preminuo od teških povrede glave, dok je drugi povređeni takođe u kritičnom stanju zbog povrede glave. Međutim, i on je u međuvremenu, poreminuo.

 

 

Napadač još nije identifikovan, navela je policija u naknadnoj izjavi.

 - Po sredi je planirani zločin.

 

 

Policija je navela da nije u pitanju teroristički napad, izjavio je portparol policije Daniel Fuerst za autsrijske medije.

Nakon velike potere, policija je uspela da privede osumnjičenog za ubistvo. Njegov identitet i motivi još nisu otkriveni.

Na Tvitteru je jedan od svedoka napisao: "To je bilo zaista gadno. Nakon što su se čuli pucnji u dvorištu, 20-30 ljudi iznenada je u panici trčalo prema meni".

Drugi svedok je izjavio: "Kada sam pogledao kroz prozor, video sam policiju svuda i helikopter koji je kružio u vazduhu."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading