MOLITVE U NIŠU! Lekari se bore za živote 10 OSOBA koje su povređene u sudaru autobusa i voza!

Autor: Republika

Hronika

21.12.2018

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnoj nesreći kod Niša jutros oko 7.30 sati stradalo je petoro ljudi, među kojima je jedno dete (15). Nesreća se dogodila kada se voz zakucao u autobus na pružnom prelazu Donje Međurovo i prepolovio ga. U Klinički centar u Nišu stiglo je 30 povređenih.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Klinički centar Niš

Prema prvim informacijama iz Kliničkog centra Niš, gde su svi zbrinuti, među povređenima ima 10 dece sa teškim povredama, a dovezeno je ukupno 30 osoba, među kojima je oko 10 njih životno ugroženo, a u toku je pet operacija ljudi koji su najteže povređeni.

Niko od 10 putnika u vozu nije povređen.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Mesto nesreće

Tinejdžer iz autobusa, koji ima 16 godina, izjavio je za RTS da je video kako voz udara autobus, nakon čega je čuo samo jaukanje i plač povređenih, kao i da je krvi bilo svuda.

Direktor Urgentnog centra KC Niš Miodrag Lazić rekao je da su za 15 minuta primili 30 povređenih, od kojih su 10 do 12 životno ugroženih. Među teško povređenima je i desetoro dece, dodao je on.

- Reč je o izuzetno teškim povredama, politraumama. U toku je pet izuzetno teških operacija sa neizvesnim ishodom. U pitanju su pacijenti sa teškim povredama - rekao je Lazić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ

Očevidac Stevan Jocić je preneo novinarima da je prvo je čuo jak prasak, a potom je video šta se zaista dogodilo.

- Počele su da pristižu ekipe Hitne pomoći. Kada smo izašli videli smo autobus presečen na pola. Putnici su bili unutra, u autobusu sve srednjoškolci... - priča Jocić.

On je rekao da su se slične stvari već dešavale i da su u tim nesrećama uglavnom učestvovali putnički automobili, kao i da su meštani pisali peticiju da se postavi rampa ili neko signalno osvetljenje kada nailazi voz, ali da za sada po tom pitanju nema napretka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading