(FOTO+VIDEO) STRAVIČNA NESREĆA KOD NIŠA: Voz udario u autobus i prepolovio ga - PETORO MRTVIH, među njima i DETE!

Autor: Republika

Hronika

21.12.2018

07:30 >> 09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša jutros oko 7.30 sati došlo je do nesreće. Sudarili su se voz i autobus. Poginulo je pet osoba, među kojima je jedno dete (15). Sa teškim povredama je 10 osoba, a sa lakšim 20.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Troje poginulih u sudaru voza i autobusa

Na licu mesta, kako javljaju reporteri, ima mnogo krvi.

Strahuje se da među povređenima ima i dece jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka.

Niko od 10 putnika u vozu nije povređen.

Direktor Hitne pomoći Slavoljub Živadinović potvrdio je da je šest osoba teško povređeno, a da je 16 prošlo sa lakšim povredama, ali da i kod njih stanje može da se promeni. On kaže da je intervenisalo svih sedam ekipa Hitne pomoći.

Svi povređeni prevezeni su u Klinički centar Niš. U bolnici su svi u pripravnosti i sve sale su pripremljene za povređene koji sve vreme pristižu.

Nesreća se dogodila kada je putnički voz, koji je u 7.14 krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.

Od siline udarca zadnji deo voza skliznuo je sa šina.

Svi povređeni su evakuisani sa mesta nesreće, a vatrogasci pomeraju ostatke autobusa kako bi proverili da ispod autobusa ili voza nema tela ili povređenih.

Reporterka RTS-a javlja da na mestu nesreće, gde je autobus udaren nema rampe, ali da postoji vertikalna signalizacija.

Na mesto nesreće stigao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, kao i načelnik niške policije Slaviša Veljović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading