Mali Srećko ostao bez oba roditelja, a sada ide u hraniteljsku porodicu

Autor: Blic, Republika

Hronika

20.12.2018

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Srećko Anđelković (4) iz sela Stragari kod Trstenika, čiji su roditelji nastradali spletom nesrećnih okolnosti kada su upali u bunar na jednoj njivi, izašao je iz bolnice i smešten je u hraniteljsku porodicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Radnici Centra za socijalni rad sapštili su dečaku neposredno pre nego što je napustio pedijatriju kruševačke bolnice, da mu roditelji Časlav i Svetla više nisu živi.

- Dečak se dobro adaptirao u novoj porodici. Nastavio je da ide u vrtić. I za sada je sve u redu. Plan nam je da mu pronađemo usvojitelje. Ali to je proces koji traže vreme kako bi se izabrali najbolji – rekao je za "Blic" Dragojlo Minić direktor Centra za socijalni rad.

Samo sreća spasila je malenog dečaka, koji je četiri dana bio sam u kući. Njihov rođak koji je prvi ušao u kuću zatekao je Srećka zamotanog u ćebe. Samo zahvaljući tome što dani nisu bili toliko hladni dečak je izbegao da se smrzne.

Obdukcioni nalaz o smrti Anđelkovića još nije završen, i najverovatnije neće ni biti pre Nove Godina, a ceo slučaj vodi Više javno tužilaštvo iz Kruševca, te još nije poznato kako je nastupila smrt Anđelkovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading