Terzinom sinu oprostili udes: Evo koliko je uplatio u humanitarne svrhe

Autor:

Hronika

20.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kostadin Terzić, sin generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića, neće krivično odgovarati za izazivanje saobraćajne nezgode u centru Beograda u kojoj su dve osobe povređene. Kako saznaje Srpski telegraf, Terzić je sklopio nagodbu s tužilaštvom, nakon čega je doneta odluka da on u humanitarne svrhe uplati - 30.000 dinara!

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Kostadin Terzić

Suprotna traka

- Reč je o načelu oportuniteta koje se postiže s počiniocima lakših krivičnih dela, među kojima je i Terzić. On je imao rok od 30 dana da uplati novac u humanitarne svrhe, nakon čega je krivična prijava koja je protiv njega bila podneta zbog ugrožavanja javnog saobraćaja odbačena - priča izvor Srpskog telegrafa iz pravosuđa.

U nezgodi povređen Bobe Nedeljkovski, osuđivan zbog krađe slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku"

Podsetimo, Terzin sin teretio se da je 18. februara 2017. u Ulici kralja Milana iznenada prešao u suprotnu traku i zakucao se u divljeg taksistu Zijadina Vasića.

- Od siline udarca lakše su povređeni Vasić i putnik iz taksija Bobe Nedeljkovski, dok je na vozilima bila pričinjena veća materijalna šteta. Protiv Terzića je tad podneta prijava i pretila mu je kazna do godinu dana zatvora. Međutim, kako je sklopio nagodbu s nadležnim tužilaštvom, prošao je samo s novčanom kaznom - kaže naš sagovornik.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Ocu sude zbog transfera fudbalera

Nikšin i Kostadinov otac Zvezdan Terzić bio je na optuženičkoj klupi zbog zloupotreba prilikom prodaje igrača OFK Beograd. Prema optužnici, u slučaju "Terzić" sporni su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, a Zvezdan se tereti da je zajedno sa saučesnicima prisvojio oko četiri miliona evra. On je optužen 2010. godine, a sudski postupak je i dalje u toku!

Kostadin Terzić je, naime, javnosti nije poznat samo po poznatom ocu Zvezdanu, već i po tome što je svojevremeno bio u vezi sa Anastasijom Ražnatović, ćerkom pevačice Svetlane Ražnatović.

Krađa Sezanovih slika

Kako je Srpski telegraf ranije pisao, u ovom slučaju zanimljiv je i putnik Nedeljkovski, koji je bio osuđen zbog krađe slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku". On je javnosti postao poznat 2012. godine, nakon što je uhapšen zajedno sa još četiri osobe.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Brat udario penzionisanog policajca

Samo godinu dana nakon nezgode u kojoj je učestvovao Terzić, i njegov brat Nikša bio je akter jednog udesa. On je 14. februara ove godine u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu automobilom naleteo na penzionisanog policajca Ševćeta Mašovića dok je on pretrčavao ulicu. Terzić se posle nezgode zaustavio i sačekao policiju.

- Kod njih je tad nađena čuvena slika koja je 2008. ukradena iz muzeja u Cirihu. Iza rešetaka su se našli i Ivan Peković, Raško Mladenović i Goran Radojević - priča naš sagovornik.

Nedeljkovski je prvostepenom presudom bio osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je Apelacioni sud preinačio tu odluku i povećao mu kaznu za šest meseci.

Pretukao noćnog čuvara

Kostadin Terzić je sredinom jula 2016. priveden u Budvi zbog nasilničkog ponašanja. Kako su prenosili crnogorski mediji, on je pretukao stražara gradilišta jedne luksuzne zgrade u izgradnji.

- On je s društvom izašao iz diskoteke, pa počeo da lupa po ogradi gradilišta. Noćni čuvar im je rekao da prestanu, a oni su ga vređali, da bi Kostadin u jednom trenutku nasrnuo na čuvara i udario ga nekoliko puta - prenosili su mediji.

Terzić je uz krivičnu prijavu priveden na saslušanje, a sudija ga je tada pustio da se brani sa slobode uz kauciju od 6.000 evra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stoja

20.12.2018 07:41

Kazna nije postigla nikakav vaspitni efekat. Sada slobodno moze da gazi ljude.