Upišao sam se kada sam pucao: Suđenje šefu obezbeđenja "Nane" za ubistvo radovca

Autor:

Hronika

20.12.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljko Grbović (47), šef obezbeđenja kluba "Nana" na Senjaku, koji je optužen za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) i ranjavanje Adije Iseinovića (29) u decembru 2017. godine, juče je na suđenju izneo svoju odbranu. On je tvrdio da je pucao iz straha i da se upiškio kada je opalio prvi metak!

RepublikaFoto: Republika
Nedeljko Grbović, šef obezbeđenja kluba "Nana" na Senjaku

Sukob u separeu

Ubistvo se dogodilo nakon sukoba u klubu, oko pet sati ujutru.

- Savković je bio u društvu sa nekim Crnogorcima, a za stolom pored njih sedeli su neki navijači Crvene zvezde. On je bio navijač Rada, pa je među njima došlo do prepirke, zbog čega smo mi iz obezbeđenja prišli i stali između njih kako bismo sprečili da dođe do nekog incidenta. Tada je iz toaleta izašao Isainović, koji je počeo da se dere na nas - počeo je svoju verziju događaja optuženi.

Po njegovim rečima, sukob se nastavio na ulici ispred kluba. On je obuhvatio rukama Isainovića kako bi ga obuzdao, kada ga je neko udario pesnicom u leđa, vrat, a potom i u vilicu.

Grbović: Naši gosti su uglavnom bili drogirani i pijani i mnogi od njih su bili naoružani

- Zamutilo mi se u glavi i seo sam na žardinjeru. Isainović je krenuo ka meni i učinilo mi se da u rukama ima oružje. Potegao sam i ja pištolj, koji je nekako opalio. Video sam da je Isainović pao i da ima krvi. Tada sam se upišao u gaće - ispričao je Grbović.

RepublikaFoto: e-stock/J. JOVANOVIĆ
ubistvo ispred kluba "Nana" na Senjaku

On je ispričao da se nakon toga povukao, ali da je onda video Savkovića, koji je sa još dvojicom krenuo ka njemu.

Hoće da mi ubiju sina

Po rečima Nedeljka Grbovića, jedan prijatelj sa kojim se video posle ubistva Aleksandra Savkovića preneo mu je uznemirujuće vesti.

- Rekao mi je da neki Savkovićevi drugovi spremaju osvetu i da hoće da mi ubiju sina. Ja imam četvoro dece. Zbog straha za decu poslao sam porodicu u inostranstvo - rekao je Grbović.

- Psovao je i pretio i zavukao je ruku iza leđa, a pretpostavljao sam da je bio naoružan. Ispalio sam jedan metak i on je pao, a dvojica njegovih drugova su pobegla. Rekao sam mojim kolegama da pozovu Hitnu pomoć. Prišao sam Savkoviću, ali ga nisam dirao da mu ne bih pogoršao stanje - naveo je on.

Grbović je rekao da je posle pucnjave otišao u stan koji je krečio za nadnicu i da je tamo potopio pantalone koje su bile uflekane od mokraće.

Slučaj "Bentli"

Zbog sumnje da su učestvovali u kobnoj tuči, uhapšeno je bilo četvoro članova obezbeđenja kluba, od kojih su dvojica, Miloš Tančev i Stevan Dukić, u septembru prošle godine bili u bentliju fudbalera Ivice Dragutinovića, koji se na Topčiderskoj zvezdi zakucao u kolonu kojom se kretao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Autom je tada upravljao Luka Radulović, koji je takođe radio u "Nani" kao izbacivač i koji je u aprilu ove godine ubijen u klubu "Ispod mosta".

Držao ih na nišanu

- Savkovića znam desetak godina, on je često dolazio u klub i bio je sklon pravljenju incidenata. Jednom je pucao u plafon, jednom je pucao u separeu, metak je još uvek tamo. Dve nedelje pre pucnjave došao je u klub naoružan škorpionom. Bio je pijan ili drogiran, izvadio je oružje i uperio ga u nas. Postrojio nas je. Pokušavali smo da izgladimo situaciju, on je spustio oružje i ja sam mu ga oteo. Posle smo ga izveli napolje i vratili mu oružje. Naši gosti su uglavnom bili drogirani i pijani i mnogi od njih su bili naoružani - ispričao je Grbović.

Ko je Grbović?

  • Kik-bokser veteran
  • otac četvoro dece
  • radio kao obezbeđenje
  • osuđivan za nasilničko ponašanje,dilovanje droge i nanošenje teških povreda
RepublikaFoto: Facebook

Ko je Savković

  • član navijačke grupe "Junajted fors", FK Rad
  • bio član ekipe ubijenog Saleta Mutavog
  • osuđen za demoliranje kafića vođe "Alkatraza" Aleksandra Vavića
  • Opljačkao poštu u beogradskom naselju Čukarica 2010.
  • Osuđen jer je pucao iz pištolja, a metak pogodio slučajnog prolaznika
  • Hapšen zbog trgovine drogom
  • Osuđen jer je na suđenju pretio sudiji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading