Milošu Čajeviću potvrđena optužnica!

Autor: Republika

Hronika

17.12.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Odeljenje za ratne zločine, na sednici veća održanoj u utorak donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Tužilaštva za ratne zločine od 22. oktobra 2018. godine podignutu protiv optuženog Miloša Čajevića, kojem je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

- Ispitujući optužnicu Tužilaštva za ratne zločie, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom
postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da je optuženi učinio krivično delo koje mu je stavljeno na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari - navodi se u saopštenju suda.

Protiv ovog rešenja optuženi i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading