Detalji teške saobraćajke kod Leskovca: Šokiraćete se kada vidite kojom brzinom je vozač jurio po snegu!

Autor:

Hronika

17.12.2018

04:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri osobe su poginule, dok su 32 povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Leskovac-Niš kod isključenja za Pečenjevce. Nesreća se dogodila u noći između subote i nedelje oko 1.30, kad je autobus makedonskih registracija, najverovatnije usled neprilagođene brzine, sleteo s puta i prevrnuo se.

RepublikaFoto: twitter.com/@RepublikaEng
Fotografija sa lica mesta

Zavejan put

- Autobus je u subotu oko 20 sati krenuo iz Prilepa ka Beču. Kad je bio u blizini Leskovca, iznenada je sleteo s kolovoza.

Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da je vozač išao brzinom od oko 100 kilometara na sat iako je put bio zavejan i klizav, što je i dovelo do nezgode - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Poginula tri putnika iz autobusa, 32 povređena

Na lice mesta ubrzo su stigle policijske ekipe, kao i Hitna pomoć i vatrogasci.

- Prizor je bio jeziv! Autobus je bio okrenut na stranu, putnici su jaukali i zapomagali, dok je srča bila rasuta na sve strane. Četvoro ljudi bilo je zarobljeno u autobusu. Lekari su odmah utrčali da im pomognu, nažalost, za njih troje već je bilo kasno - kaže naš sagovornik.

Igor Kuzman (48) iz Novog Sada i Ljiljana Boričić (66) iz Berana poginuli su kad je autobus u kojem su se nalazili kod Nevesinja sleteo s puta i prevrnuo se. U teškoj nesreći teže i lakše je povređeno još 20 ljudi. Prema dosadašnjim informacijama iz istrage, pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog poledice na kolovozu, a autobus je inače iz Beograda saobraćao do Mostara.

Nastradali Kuzman pošao je na kobno putovanje kako bi posetio očev grob.

- Svake godine je išao u Hercegovinu za godišnjicu očeve smrti. Trebalo je da ide i kod rođaka na slavu Sveti Nikola. Velika tragedija! Igor je bio dobar čovek, završio je fakultet i živeo je sam u iznajmljenom stanu u Novom Sadu - priča potresena poznanica.

Kako dodaje, pojedini putnici bili su priklešteni u autobusu, dok su dve žene bile zarobljene ispod vozila.

14 putnika biće pušteno na kućno lečenje

- Vatrogasci su im pritrčali u pomoć i spasli ih. Svi povređeni su odmah kolima Hitne pomoći prevezeni u bolnice u Leskovcu i Nišu - dodaje naš izvor iz istrage.

Zbrinuti u bolnici

Četvoro povređenih državljana Makedonije prevezeno je u KC Niš, ali niko od njih, na sreću, nije životno ugrožen.

Izvor: Pojedini putnici bili priklešteni u autobusu, a dve žene zarobljene ispod vozila

- S. T. zadobila je prelom preponskih kostiju, a I. J. ima povrede kičme i ozbiljne povrede grudnog koša. Teže je povređen i muškarac R. D., dok je T. T. prošao samo s nagnječenjima - rečeno je u niškom Kliničkom centru.

U leskovačku bolnicu prevezeno je ukupno 28 putnika, od kojih je četvoro zadobilo teške povrede.

- Na kućno lečenje biće pušteno 14 osoba, ali će oni ostatiu bolnici dok im ne stigne prevoz iz Makedonije - rečeno je u leskovačkoj bolnici.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading