Žena monstruma sa Novog Beograda se prvi put oglasila: Ćerkica ne želi ni da čuje za oca!

Autor: Blic

Hronika

14.12.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Taj horor koji se desio niko ne zna kako sam preživela i podnela. Iako je Duško osuđen na šest godina zatvora jer je pokušao da me ubije, smatram da je dobio najblažu moguću kaznu i plašim se i dalje za bezbednost sebe i svog deteta". Ovo priča Tamara Lakićević Rodić (38), direktorka Predškolske ustanove Surčin, koju je suprug Duško Rodić (38) pokušao da ubije ispalivši u nju četiri hica iz pištolja na parkingu na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: facebook.com
Tamara i Duško Rodić

Rodića je pre pet dana Viši sud u Beogradu osudio na šest godina zatvora: sudsko veće kaznilo ga je sa pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge i još godinu dana za nelegalno nošenje pištolja. Tim povodom Tamara je odlučila da progovori o traumatičnom događaju, životu svoje ćerke i borbi koju vodi poslednjih godinu dana.

RepublikaFoto: ST/M. LAZIĆ
Mesto zločina

- Preživela sam, radim, život ide dalje i idemo u nove pobede. Uopšte se ne osećam sigurno i zabrinuta sam za bezbednost sebe i svog deteta. Ako se uzme u obzir i da sam negde i na javnoj poziciji, ne znam šta sve može da mu padne na pamet. Nadam se da ova odluka suda nije konačna - tužilaštvo će se žaliti, a na Apelacionom sudu je da odluči da li će je poništiti - kaže Tamara i podseća da je sa njom bila i koleginica, čiji je život takođe doveden u opasnost.

- Vitlao je pištoljem u osam ujutru ispred zgrade u kojoj smo živeli. Pištoljem koji je uzeo iz kuće svog oca. Postavlja se pitanje i kako je znao gde stoji pištolj u kući u kojoj nije živeo. Takođe, država nije uzela u obzir ni okolnost da je on hteo da ubije majku svoga deteta - dodaje ona.

RepublikaFoto: facebook.com
Duško Rodić

Kako kaže, životi njene ćerkice i njen promenili su se u potpunosti.

- Ćerka nije bila odmah svesna šta se desilo, ali vremenom sam morala da joj kažem. Videla me je nakon 10 dana provedenih u bolnici i sa timom stručnjaka moralo joj se objasniti. Ona ne želi da ga vidi, niti da čuje za njega i sramota ju je zločinačkog čina svoga oca - objašnjava Rodićeva.

Ona se priseća da nasilnom suprugu nije ni rekla da ga ostavlja, ali da je to mogao da shvati jer nisu ni komunicirali, pa je on počeo da joj preti i da je zlostavlja.

Prema njenim rečima, Duško se na sudu branio da se "ne seća 90 odsto stvari" u vezi sa napadom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading