Evo šta je sud odlučio u slučaju uhapšenog zamenika načelnika Trećeg odeljenja

Autor: Republika

Hronika

12.12.2018

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana zameniku načelnika Trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D.J. osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju i trgovina uticajem.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda doneo je rešenje kojim je odredio pritvor osumnjičenom zbog opasnosti da će uticati na svedoke i saokrivljenog, rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana. MUP je ranije danas saopštio je D.J. uhapšen u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

D.J, za kojeg mediji pišu da se zove Dejan Jović, sumnjiči se da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

U saopštenju policije se dodaje da je izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik, protiv kojeg je podneta krivična prijava u redovnom krivičnom postupku, je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad u tom predmetu. D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima. Treće odeljenje policijske uprave bavi se krvnim i seksualnim deliktima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading