Munjevita akcija policije: Uhapšena medicinska sestra koja je prodavala metadon narkomanima!

Autor: Republika

Hronika

11.12.2018

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave u Boru, uhapsili su M. P. (1965) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ilustracija

Uhapšena, inače medicinska sestra u Domu zdravlja Bor, koja je imala obavezu davanja metadonske terapije zavisnicima od narkotika, sumnjiči se da je prepisane doze metadona razblaživala, a preostalu količinu prodavala.

Kako se sumnja, time zavisnici od narkotika, koji su se lečili, nisu dobijali potrebnu količinu metadona, već su morali da ga kupuju od nje. Policija je M.P. uhapsila prilikom prodaje dve doze metadona jednom od heroinskih zavisnika koji se leči u Domu zdravlja Bor. Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedna tužiocu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Brane

28.12.2018 21:21

Ista, slicna situacija u zavodu u Zenici, samo sto ovde 4 uposlena medicinska radnika razredjuju metadon I prodaju na litre ne ovisnicima u istom gradu jer bi bili naravno odmah uhapseni, vec licima iz Sarajeva. Da li ce ovde ikada policija uciniti nesto, veliko je pitanje. Prijavljeni su sipi, krimolovcima, nadamo se da ce biti privedeni, uhapseni, jer pacijenti u Zenici umiru od bolova i loseg lijeka prethodnih 4 mjeseca jer ga razredjuju vodom.