Evo kolika kazna preti predatoru iz Bora! U telefonu devojčice (15) nađene jezive poruke

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Hronika

11.12.2018

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predator iz Bora ipak je završio iza rešetaka. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su Branka Perića (60), zamenika gradonačelnika tog grada, pod sumnjom da je polno uznemiravao 15-godišnju devojčicu D. D.

RepublikaFoto: facebook.com/Branko Perić
Branko Perić

Njihove slike prošle sedmice su šokirale Srbiju, a u prvi mah se činilo da nema osnova za njegovo privođenje i podnošenje krivične prijave, s obzirom na to da je devojčica starija od 14 godina i da nije bilo elemenata prinude.

UŽASNO PONAŠANJE

Perić se, kako je saopštila policija, tereti da je svojim ponašanjem polno uznemirio maloletnicu sa kojom se sastao po njenom pozivu, nakon čega je ona, kako se sumnja, mobilnim telefonom načinila tri fotografije neprimerene sadržine. Na njima se devojčica i Perić ljube u usta, on je grli stiskajući se uz nju i slično...

Možda i neko teže delo

Advokat i bivši sudija Denis Bećirić ne isključuje da mu se na teret stave i teža dela. 

- Nije isključeno da će istraga doći i do nekih drugih saznanja i tada može da bude pokrenut postupak čak i za neka teža dela, kao što je obljuba uz zloupotrebu službenog položaja.

Čim je izbila afera, policija je po nalogu tužilaštva oba telefona, i devojčicin i Perićev, poslala na veštačenje. Kako saznaje naš list, upravo su rezultati veštačenja doprineli da dođe do obrta, odnosno hapšenja zamenika gradonačelnika, koji je podneo ostavku nakon što su slike procurile u javnost, pravdajući povlačenje zdravstvenim problemima.

 

 

- Pokazalo se da je osumnjičeni devojčici slao poruke neprimerene sadržine, sa jasnim seksualnim aluzijama. Nije mario što je ona maloletna i što je tolika razlika u godinama. Uz to, dogovarali su i sastanak, pošto žive blizu - navodi naš sagovornik.

Advokat Simić: Periću preti od tri meseca do tri godine zatvora

Pored dve lascivne fotografije Perića i maloletnice, koje su već objavljene, nakon što su postavljene na društvene mreže, u njihovim telefonima pronađena je i treća. Po odobrenju nadležnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu. On se, da podsetimo, u prvom iskazu branio da je D. D. samo čestitao na uspešno odrađenoj aktivnosti, baš kao i drugim devojčicama.

RepublikaFoto: facebook.com/Bor Boranima
Eksplicitna fotografija koja je uzdrmala javnost

ŠTA JE URADIO

Advokat Ivan Simić kaže da Periću preti od tri meseca do tri godine zatvora.

- U pitanju je novo krivično delo koje je uvedeno izmenama krivičnog zakona kada je donet i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, kojima su dodatno inkriminisana pojedina društveno neprihvatljiva ponašanja. Definiše se kao svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za cilj povredu dostojanstva neke osobe u sferi njegovog polnog života i koje izaziva strah odnosno stvara neko neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje. Kazna je od tri meseca do tri godine zatvora - objašnjava Simić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

11.12.2018 12:10

Konačno, jer prvo saopštenje tužioca je bilo sramno kako nema krivičnog dela. Ovo je klasičan primer krivičnog dela i nadam se da će ovaj primer krajnjeg nemorala, bahatosti i čega sve ne zavrpiti nekoliko godina na robiji i da neće nikada više biti na državnim jaslama.