Nije mogao da stane ni u jedan mrtvački sanduk! Sahranjivali ga 3 dana zbog ovoga!

Autor: informer, Republika

Hronika

09.12.2018

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Nenada Stanojevića (56) puna tri dana čekala na poseban mrtvački sanduk po meri kako bi uspela da sahrani pokojnika teškog čak 240 kilograma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iznosila ga šestorica snažnih muškaraca

Porodica Nenada Stanojevića (56) iz šumadijskog sela Brezovac kod Aranđelovca puna tri dana nije mogla da sahrani Nenada jer zbog svojih 240 kilograma nije stao ni u jedan mrtvački sanduk!

Verovatno najteži Srbin, koji je iza sebe ostavio ženu i dva sina, preminuo je iznenada u nedelju, 2. decembra. Na svu tugu i tragediju koja ih je zatekla, Stanojevići su se iste večeri suočili i sa krajnje bizarnim problemom - u Brezovcu i okolini nije bilo dovoljno velikog kovčega u koji bi mogao da se smesti pokojnik!

Izuzetan sportista

Zato su morali da naruče poseban, po meri, ali su na njega morali da čekaju do srede, 5. decembra. I mada je u ovom selu podno Venčaca običaj da sanduk sa pokojnikom iz kuće iznose četvorica, zbog Nenadove težine na običaje nije moglo previše da se misli. Iz porodičnog doma Stanojevića su ponela čak šestorica kršnih muškaraca, pa ni njima, kako priznaju, nije bilo lako.

Problem i s kolima

Nenadov brat Nebojša za Informer potvrđuje da su danima tražili odgovarajući kovčeg.

- Šta da vam kažem, jedva se uvlačio u 'mercedes', koji je godinama vozio. Imao je preko 200 kila, 240 poslednji put kad se merio. Ali verujte da je moj Nenad, i pored tolike kilaže, bio izuzetan sportista. Ma nije mu bilo ravna u nadvlačenju konopca! Eno tamo gomile zlatnih medalja koje je osvojio -priča Nebojša i kroz suze dodaje da ih život nije mazio još od malih nogu:

- Ostali smo rano bez oca, majka nam je bila seljanka sa tri razreda škole. Naterao nas je život da maltene još kao deca postanemo zreli ljudi. Nenad je bio veliki radnik, čestit, hranio je svoju porodicu i radio u "Parking službi" u Aranđelovcu.

Nenadova supruga Slavka ističe da je njen muž bio veoma pošten i dobar čovek.

- Bar mi se nije namučio... Brzo smo ga izgubili - kratko je izustila ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading