DVE BEBE UMRLE U SNU U ISTOM DANU! Lekari jednoj od majki rekli da je to često iako je dete zdravo

Autor: Republika

Hronika

04.12.2018

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve bebe iz Beograda preminule su danas u razmaku od nekoliko sati. Najpre je ujutru u kući u Mirijevu umrla Satafa Tafa, stara četiri meseca, a oko 16 sati bitku za život izgubila je i jednogodišnja D. B., kojoj je prethodnog dana stalo srce tokom spavanja u vrtiću u Vrčinu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Devojčice su preminule na gotovo identičan način, a prema rečima roditelja, obe su bile zdrave. Brendon Tafa, otac četvoromesečne bebe iz Mirijeva, kazao je za Kurir da je njegova ćerka Satafa umrla u snu, samo sat vremena pošto ju je majka Anita nahranila i uspavala.

- Radim u "Gradskoj čistoći" i ustao sam ujutru oko pet sati. Umio sam se i hteo sam da vidim bebicu. Kad sam prišao, čudno mi je izgledala. Lice joj je promenilo boju. Gledao sam da li diše, bio sam oprezan da je ne probudim, ali ona nije disala. Malo sam je mrdnuo i, kako se nije budila, shvatio sam da nešto nije kako treba - priča uplakani otac Brendon Tafa.

Problemi s disanjem

On dodaje da je odmah u kući podigao sve na noge i zvao Hitnu pomoć.

- Lekari su nam samo rekli da se to često dešava s bebama, da dete, iako je sve kako treba, iz nekog razloga umre - kaže Tafa.

Njegova supruga Anita (22) kaže da je ranije dete imalo problema s disanjem.

- Normalno sam se porodila. Nije prevremeno rođena, jedino što je malo imala problema s disanjem. Bile smo u bolnici nedelju dana, a potom smo puštene kući. Lekari su rekli da je sve kako treba. Kasnije smo išli na redovne kontrole. Ništa nije ukazivalo na to da bi ovako nešto moglo da se desi - priča uplakana majka.

Foto: ST/N. PANČIĆ
Institut za majku i dete

Prema njenim rečima, veče uoči tragedije takođe je sve bilo u redu.

- Nije plakala, normalno sam je nahranila i legli smo da spavamo. Nisam ni slutila da će to biti poslednji put - jecajući je pričala očajna majka.

Anita je, kako kaže njena svekrva, u vreme trudnoće preležala boginje, te sumnja da je to možda uticalo da dete ima zdravstvene probleme.

Supružnici Tafa imaju još tri devojčice

Brendon i Anita imaju još tri ćerkice.

- Nije nam ovo prvo dete. Imamo još tri devojčice, najstarija ima pet godina, a najmlađa dve, ali je prvi put da se susrećemo sa ovakvim gubitkom - kaže plačući otac.  

Reanimacije

U popodnevnim satima ista sudbina zadesila je i porodicu jednogodišnje devojčice iz Vrčina, koja je, uprkos borbi lekara, preminula na Institutu za majku i dete.

Direktor DZ Grocka: Majka je donela devojčicu na rukama, usne su joj bile modre


Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja u Grockoj, kojem pripada ambulanta u Vrčinu, kaže da je majka donela dete na rukama iz vrtića.
- Od informacija smo imali samo tu da devojčicu nisu mogli da probude iz sna. Usne su joj bile modre, a pokazivala je znakove oduzetosti tela. To je samo po sebi bilo dovoljno alarmantno da se hitno pristupi reanimaciji na odeljenju pedijatrije - ispričao je dr Blagojević medijima i dodao da je od prijema deteta u vrčinsku ambulantu pa do nastavka reanimacije u Institutu za majku i dete prošlo oko 17 minuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading