Krio sam se iza šanka dok su rešetali Vladu Popa! "Škaljarac" izneo jezive detalje o likvidaciji na Zvezdari

Autor:

Hronika

04.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Nilović zvani Runjo, pripadnik "škaljarskog klana", krio se u šanku kafića na Zvezdari dok su dvojica napadača rafalom iz heklera rešetali njegovog prijatelja Vladimira Popovića (43) zvanog Vlada Pop, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vladimir Popović Pop

Pao preko konobara

Nilović se u subotu oko 22 sata po dogovoru sastao s Popovićem u kafiću koji je u vlasništvu Popovićeve supruge. Sedeli su za šankom kad su napadači uleteli u lokal, nakon čega je jedan od njih iz kese izvadio oružje i povukao oroz.

Iako su očevici ispričali da je Nilović otišao do toaleta nekoliko minuta pre pucnjave, on je naveo da se zapravo instinktivno bacio iza šanka, gde je ostao dok pucnjava nije prestala.

RepublikaFoto: Republika
Kafić ispred koga je ubijen Vlada Pop

- Sedeo sam za šankom, a Vlada je bio preko puta mene. U kafić je iznenada uleteo muškarac koji je izvadio oružje i počeo da puca u Vladu. Skočio sam iza šanka, bukvalno sam pao preko konobara. Praštalo je na sve strane. Delovalo mi je kao da traje celu godinu - navodno je rekao Nilović inspektorima.

Rutović: Dragi kume, zbogom

Željko Rutović (55), jedan od aktera filma "Vidimo se u čitulji", iako u bekstvu, oprostio se od Popovića čituljom u jednim dnevnim novinama.

- Poslednji pozdrav našem dragom kumu Vladu od kuma Željka Rutovića sa porodicom - navodi se u čitulji.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Čitulja za Vladu

Rutović se krije od marta 2017, kad je u hotelu "Prag" u Beogradu ranjen vlasnik TV Hepi Predrag Ranković Peconi. Za njim je raspisana međunarodna poternica i sudi mu se u odsustvu.

Kako je dodao, tek kad je pucnjava prestala, ustao je, a Popovića nije zatekao u kafiću.

- Neko mi je rekao da je pobegao napolje. Izašao sam i zatekao ga u lokvi krvi - ispričao je Nilović.

Policija i dalje traga za napadačima na Popovića, a ne isključuje se mogućnost da je Popović još jedna žrtva rata između "kavačkog" i "škaljarskog klana", koji je počeo 2013, nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Španiji. On je bio blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji su u tesnoj vezi sa "škaljarcima", i veruje se da mu je upravo to došlo glave.

Popović je kroz građevinske poslove prao pare za Luku Bojovića i "škaljarce". Navodno je umešan i u ubistvo Davorina Baltića

Investitor

- Prema saznanjima policije, Popović je prao pare raznim kriminalcima, pre svega Bojovićevoj ekipi i "škaljarcima". Bio građevinski investitor, pa se sumnja da je novac koji su članovi grupe sticali kriminalom preko svojih firmi ubacivao u legalne tokove. Kao takav smetao je Lukinim neprijateljima koji žele da ga izbace iz posla. S druge strane, crnogorski mediji prenose da je Popović bio umešan i ubistvo Davorina Baltića 1. januara na Vračaru i da je time potpisao smrtnu presudu - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Foto: Public

ČINJENICE

  • Tri Lukina saradnika ubijena 2018.
  • JUL 2018. Advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je zastupao Bojovića, likvidiran ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu
  • JUN 2018. Siniša Milić (44) ubijen u eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip kod Autokomande. Telo bilo raskomadano
  • MAJ 2018. Bojovićev kum Dragoslav Miloradović (43) izrešetan sa 15 metaka ispred auto-perionice na Karaburmi. Napadači pucali s motora u pokretu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading