Stravičan dosije monstruma iz Zemuna: Ubio svoju bebu, tukao ženu, pretio smrću, krao!

Autor: Republika

Hronika

02.12.2018

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za ubicom petomesečne bebe Ferdijem Jašarijem (22) bila je u toku potraga zbog napada na taštu, a već je osuđivan zbog prebijanja supruge Milene koja je nekoliko puta raskidala vezu s njim, ali se nije pridružila krivičnom gonjenju.

Foto: facebook.com/Ferdi Buraz
Ferdi Jašari

Prema nezvaničnim informacijama iz policije i tužilaštava, "Blic" je rekonstruisao kako je izgledao Jašarijev "dosije" koji je, nažalost, nagoveštavao da bi nasilnik mogao da izazove tragediju ovih razmera. Naime, najmanje poslednje četiri godine - dakle, bukvalno od punoletstva - ubica je ispoljavao agresiju prema partnerki i članovima porodice uopšte.

Prebijanje i pomirenje

Zbog toga je najpre hapšen u avgustu 2017. godine, nakon što je napao nevenčanu suprugu. Policija je uhapsila nasilnika koji je pretukao suprugu i na predlog tužilaštva odredila zadržavanje nasilniku od 48 sati. Drugo osnovno tužilaštvo odmah je otvorilo istragu, saslušalo napadača i predložilo da mu se odredi pritvor kako ne bi ponovio delo. Sud je taj predlog prihvatio i Jašari se (nakratko) našao iza rešetaka. Problemi u istrazi nastali su nakon svedočenja oštećene, koja je najpre rekla da se Feridom ne živi od 2014. godine, kada je od njega pobegla zbog agresivnog ponašanja. Dete je pre toga dobila sa drugim muškarcem, koji je otišao u Francusku da radi.

U vreme raskida, Milena se preselila u Niš i nije bila u zajednici sa Feridom. Uprkos tome što se ona nije pridružila krivičnom gonjenju, sud je promptno osudio Jašarija, ali samo na uslovnu kaznu - četiri meseca zatvora u koji neće otići osim ako ne isto delo ne ponovi u roku provere od godinu dana.

- Nije bilo načina da mu bude određena veća kazna, s obzirom na prirodu dela i činjenicu da u trenutku napada nisu bili u vanbračnoj zajednici - kaže izvor za blic.

Foto: facebook.com/Ferdi Buraz
Ubica sa ženom

Pretnje tašti

Gore od blage presude bilo je to što mu se Milena, ubrzo nakon što je Ferdi pušten iz pritvora i osuđen, vratila. U kratkom periodu njih dvoje dobili su i devojčicu. Nešto ranije, u tužilaštvo je stigao izveštaj iz policije u kom se navodi da postoji sumnja da je Jašari napao i svoju taštu, majku svoje nevenčane supruge, da joj je, konkretno, pretio smrću. Postupajući po htinom postupku, tužilaštvo je oformilo predmet i pozvalo taštu da da iskaz o incidentu.

- Ona je, ipak, rekla da ne želi da svedoči o tom incidentu, da se ne pridružuje krivičnom gonjenju. Takvu je odluku donela, kako je rekla, zbog toga što su Ferid i Milena sada ponovo bili u vezi u kojoj čekaju i dete. Nije želela da dodatno komplikuje odnose - kaže izvor.

Krađe i ubistva

Ferid, međutim, nije mirovao. U to vreme prijavljivan je i za sitne krađe po Zemunu, gde se sa Milenom preselio sa Čukarice. Treće osnovno tužilaštvo formiralo je predmete i pokrenulo istrage koje su bile u toku u trenutku hapšenja za ubistvo. Prmea svemu sudeći, Jašari je (iako sko pa mlađi punoletnik) već duboko zagazio u alkoholizam i narkomaniju: krađama se odavao da bi kupio drogu. Na drogu se "vadio" i kada je priveden nakon ubistva deteta, koje je krvnički pretukao pre osam dana.

- Inspektorima je rekao da je devojčicu pretukao jer ga je nervirala zato što je plakala, a on je bio u narkomanskoj "krizi". Ipak, prethodno je priznao da je pretukao nesrećno dete - kažu naši izvori.

Određen mu pritvor

Jašari je juče saslušan u Višem tužilaštvu u Katanićevoj ulici, gde se branio da je dete pretukao u rastrojstvu zbog narkomanske krize. Po predlogu tužioca, njemu je Viši sud odredio pritvor kako ne bi ponovio delo i da puštanjem na slobodu ne bude uznemirena javnost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading