Optužen za iznudu 110.000 evra: Evo ko je izrešetani Vladimir Popović Pop

Autor: Republika

Hronika

01.12.2018

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Popović Pop, koji je večeras izrešetan u klasičnoj mafijaškoj sačekuši na Zvezdari, od ranije je poznat policiji i srpskim pravosudnim organima. Dovođen je u vezi sa klanom Luke Bojovića, a u žižu javnosti dospeo je nakon optužbi da je sa Vojislavom Kostićem i Daliborom Đorićem izvršio iznudu od Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
izrešetan

- Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vreme najozloglašenijeg komandanta ove jedinice, generala Bratislava Dikića. Tada je postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem. Konkretno, podaci o njegovoj saradnji sa Popovićem postoje već pet godina - ispričao je izvor u MUP-u.

Njiih dvojica su sa Daliborom Đorićem bili u zatvoru zbog spomenute iznude i prebijanja "dužnika".

Na ime nepostojećeg duga terećeni su da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone od dvojice biznismena Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Popovića pokušali da iznude novac, a uhapšeni su u u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu "Havana".

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srpskim istražnim i obaveštajnim organima. Njih trojica označena su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog škaljarskog klana. Popović, koji je i upravnik "Havane", navodno je dobar prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading