Izlomio sve kosti petomesečnom detetu: Majka bebe branila oca i nije htela da ga prijavi za monstruozni zločin!

Autor:

Hronika

29.11.2018

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ferdi Jašari (23) iz Zemuna uhapšen je zbog sumnje da je nasmrt pretukao petomesečnu ćerkicu Leonoru jer ga je, najverovatnije u narkomanskoj krizi, nerviralo što beba plače!

RepublikaFoto: facebook.com/ Ferdi Buraz
Ferdi Jašari

Devojčica je bila još živa kada ju je 23. novembra majka Milena Ibraimović donela u Zemunsku bolnicu i lekarima rekla da verovatno ima neki stomačni virus! Dete je iste večeri preminulo, a zbog sumnjivih okolnosti telo je upućeno na Institut za sudsku medicinu, gde je utvrđena stravična istina.

Bio u zatvoru

- Beba je imala višestruki prelom rebara, a vidljivi su bili i podlivi na rukama i glavi. Pronađene su i ranije povrede, takođe višestruki prelom rebara, koji je zarastao - kazao je za Srpski telegraf izvor iz policije.

Mala Leonora sahranjena je 28. novembra na groblju u Sremčici, a Ferdi je uhapšen posle sahrane u kući svoje majke u ovom beogradskom naselju. Već dva puta je prijavljivan zbog porodičnog nasilja, a prošle godine je proveo i mesec dana u zatvoru upravo zbog tog krivičnog dela.

Majka prijavila sina-monstruma policiji!

Policija nije mogla da pronađe Ferdija sve dok ga posle sahrane male Leonore nije prijavila majka Afrodita Jašari, koja radi u Nemačkoj, ali se u Srbiju vratila da se oprosti od unuke.

- Javili su mi da mi je unuka bolesna, a onda i da je umrla. Pričali su da ima neku infekciju. Ferdi se na sahrani ponašao čudno, prvo sam mislila da je to od tuge, ali ja svoje dete znam i videla sam da nešto tu nije u redu. Kada smo došli kući, počela sam da ga ispitujem i on mi je na kraju sve priznao. Rekao je da nije znao šta je uradio, da je bio u krizi. Sačekala sam da zaspi, otišla u kupatilo i pozvala policiju. Rekla sam im: "Moj sin je ubio dete, dođite po njega". Ne bi svaka majka to uradila, ali ja sam morala! Neka odgovara za ono što je uradio mojoj unuci. Kada je došla policija, nosili su pištolje. Rekla sam im da spuste oružje, da će se mirno predati i tako je i bilo. Strašno mi je, ali neka odgovara. Nije mi jasno zašto snajka Milena nije prijavila šta je uradio, mogla je to u bolnici ili policiji - kaže Afrodita.

- Tukao mi je ćerku Milenu, pa je ona došla sa decom kod nas. Onda je on upao i kidnapovao sina, mog unuka. Ćerka ga je prijavila policiji i on je bio u zatvoru mesec dana. Ja sam tražio starateljstvo nad decom, ali se Milena u međuvremenu pomirila sa njim i vratila mu se, pa sam ja odustao - kaže za Srpski telegraf Igor Ibraimović, deda ubijene devojčice.

Čekićem u glavu

Po pričama komšija iz Ulice Bački ilovik, gde se zločin dogodio, Ferdi je i ranije pravio probleme, bio je sklon alkoholu i narkoticima i važio za nasilnog čoveka.

Druga ubijena beba u poslednjih pet dana

U Leskovcu je prošle nedelje uhapšena I. M. (29) zbog sumnje da je 23. novembra sa terase stana u kome živi, sa četvrtog sprata, bacila tromesečnog sina. Dete je preminulo na licu mesta. I. M. je bolovala od postporođajne depresije, a kobnog dana iz bolnice, gde se lečila, pustili su je da ide kući!

- Jednog komšiju iz ulice je udario čekićem u glavu. Ovo je kuća njegovog brata Šabana, koji je u Nemačkoj, a Ferdi i Milena su tu sa decom dolazili uglavnom noću da prespavaju. Pre nekoliko dana je dolazila policija, mi nismo znali zbog čega. Mislili smo da ga traže zbog nekih krađa, a tek posle smo saznali da je ubio ćerku. Maltretirao je i starije dete, tukao ga, nije mu davao da jede, izbacivao je Milenu i decu napolje na ulicu - kažu komšije.

Osim za porodično nasilje, Ferdi je nekoliko puta osuđivan i za krađe. Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti izveden pred tužioca, a na teret mu se stavlja teško ubistvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading