LOV NA ZELENAŠE: Trojica ubijena za pet dana

Autor: Zorica Nikolić

Hronika

28.11.2018

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragomir T. (68) iz Šapca uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 7.40 u hodniku zgrade u Ulici vojvode Mišića usmrtio nožem Miloša Bogojevića (52) zbog novca koji je od njega pozajmio na kamatu. Bogojević je treći zelenaš koji je likvidiran u Srbiji u poslednjih pet dana!

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Predao se

- Bogojević je odranije poznat policiji i navodno se bavio zelenašenjem, pa je tako Dragomir T. od njega pozajmio novac. Svakog meseca mu je davao određeni iznos s kamatom, ali juče nije imao novca. Otišao je kod Bogojevića da mu to i saopšti, ali je ubrzo došlo do svađe - priča izvor Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, Dragomir T. je u jednom trenutku izvadio nož i nasrnuo na Bogojevića.

Dragomir T. nije imao para da isplati ratu Bogojeviću. Nakon zločina sam se prijavio policiji

- Ubo ga je više puta, a ovaj je ubrzo podlegao povredama. Kad je video šta je uradio, Dragomir T. je bacio nož, pa otišao u policijsku stanicu i mirno se predao. Do detalja je ispričao šta je prethodilo zločinu - kaže naš sagovornik.

Kriminolog: Dužnici su trajni robovi

Kriminolog Zlatko Nikolić kaže za Srpski telegraf da dužnici ne mogu nikad da se izvuku iz dužničke krize, zbog čega su saterani u ćošak i jedini izlaz vide u ubistvu zelenaša.

- Ti zelenaši moraju da se trgnu jer u opisu njihovog "posla" stoji takav rizik ako nekome stalno deru kožu i ne puštaju ga iz dužničkog ropstva. Koliko god da im platite oni izmisle nešto novo. Ti dužnici su zapravo trajni robovi. Kako bi se izvukli, jedini izlaz vide u ubistvu, bolje i da robijaju, ali da bar oslobode porodicu - priča Nikolić.

Policija proverava i da li se još dve likvidacije u prethodnih nekoliko dana mogu dovesti u vezu sa zelenašenjem. U Beogradu je ubijen Predrag Mitrović (49) zvani Pereca, a u Pirotu Srđan Aleksić (38), dok su napadači i dalje u bekstvu i za njima se traga.

Telo našla ćerka

- Ubice su 23. novembra iz automobila u pokretu izrešetali Mitrovića ispred njegove kuće. Bio je osuđen zbog oružja, a navodno se bavio iznudama i zelenašenjem. Njegovi poznanici kažu da je velike sume pozajmljivao kockarima, te veruju da je neko platio ubistvo da bi izbegao ogroman dug - priča naš izvor.

Samo tri dana kasnije, napadači su usmrtili Srđana Aleksića iz Pirota. On je robijao 10 godina zbog ubistva Dejana Ilića, na čiji auto je bačen Molotovljev koktel. Očevo telo u lokvi krvi na ulici ispred zgrade zatekla je njegova 12-godišnja ćerka.

- Priča se da je Aleksić po izlasku iz zatvora davao novac na kamatu, pa se proverava da li su eventualno dužnici naručili likvidaciju - kaže naš sagovornik.

Prokockao garsonjeru?

Komšije iz zgrade u kojoj se desilo brutalno ubistvo kažu da su Bogojevića i Dragomira T. često viđali kako parkiraju vozila.

- Kako sam čuo, Miloš je nedavno prokockao garsonjeru, pa je odmah nakon toga kupio vešernicu do nje, koju je pretvorio u stan - priča komšija.

Kako dodaje, Dragomir T. je do propasti preduzeća "7. juli" radio kao vozač autobusa, a u poslednje vreme je vozio ture do Beča.

Crna hronologija

28. NOVEMBAR Dragomir T. (68) uhapšen zbog sumnje da je nožem usmrtio Miloša Bogojevića (68) u Šapcu
26. NOVEMBAR Napadači hicima iz pištolja izrešetali Srđana Aleksića (38) u Pirotu. Mrtvog oca zatekla ćerka (12)
23. NOVEMBAR Predrag Mitrović (49) zvani Pereca ubijen na Dušanovcu.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading