ISPLIVALI NOVI DETALJI UBIJENOG VRANJANCA: Goran uleteo u zamku, a likvidirao ga plaćeni ubica iz Srbije!

Autor: blic.rs

Hronika

25.11.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za likvidaciju Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta (46), koja se dogodila u martu ove godine u Amsterdamu, angažovan je ubica iz Srbije, koji je u Holandiju stigao neposredno pre samog ubistva i odmah nakon toga je napustio.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Focus Vranje
Goran Tasić Gokče: Uleteo u zamku

Ovo su saznanja do kojih je u istrazi o ubistvu kontroverznog Vranjanca došla holandska policija.

Prema informacijama izvora holandski istražni organi sumnjaju da je za ovu profesionalnu likvidaciju jedan kriminalni klan uposlio Srbina, koji je poslat u Holandiju da odradi prljavi posao, piše Blic. Veruje se da je on odmah nakon ubistva napustio Holandiju, ali nije poznato gde se u ovom trenutku nalazi.

Kao mogući motiv likvidacije spominje se sukob oko podele narko-tržišta u Vranju i okolini, a sumnja se da je ubistvo namerno izvršeno u Holandiji kako bi se trag usmerio u drugom pravcu, pošto je Tasić svoje poslove širio i u Holandiji.

Foto: youtube.com/Televizija INFO PULS
Preminuo je dan nakon što su ga nepoznati napadači izrešetali na ulici

Kontroverzni vranjanski biznismen Goran Tasić Gokče (46), koji je u Srbiji bio hapšen zbog pucnjave i iznude, ubijen je u martu ove godine sat vremena nakon što je letom iz Švedske, u kojoj je poslednjih godina živeo, došao u Amsterdam.

Pravo sa aerodroma Tasić je otišao u oblast Pijet Mondrijanstrat, gde je imao ugovoren sastanak. Pijet Mondrijanstrant oblast je u kojoj je na jednoj strani gradilište, a sa druge strane stanovi.

U mračnoj ulici, oko 22.15 sati, Tasić je čekao osobu sa kojom je trebalo da se nađe. Ubrzo nakon njegovog dolaska on je izrešetan sa deset metaka. Stanari iz zgrade ispred koje je Tasić upucan videli su ga kako leži nepomičan na ulici. Pored sebe je imao plavi kofer. Preminuo je u holandskoj bolnici.

Kako sumnja holandska policija, Goran Tasić upao je u zamku odlaskom u oblast Pijet Mondrijanstrat, jer važi za miran i mračan kraj, te ga je ubica mogao pratiti.

Policijski helikopter je dugo nadletao područje u potrazi za napadačem ili napadačima, ali uspeha u potrazi nije bilo. Ipak, nekoliko ulica dalje pronađen je izgoreli automobil marke BMW, a vozilo je potom prosleđeno na veštačenje kako bi bilo utvrđeno da li je korišćeno u ubistvu Tasića. Postoje indicije da su ga koristile ubice, koje su ga zapalile kako bi zametnule tragove.

Goran Tasić imao je u Srbiji bogat krivični dosije. U proleće 2010. godine uhapšen je zajedno sa Nenadom Kostadinovićem (45) zbog sumnje da se bavio iznudama. Konkretno, policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je u avgustu i decembru 2009. godine, posredstvom Kostadinovića, silom i pretnjom naložio Radoslavu Mojsiloviću, tada narodnom poslaniku, da se zaduži kod njega za tri miliona dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading