Slučaj Zakintos: Osuđeni Srbi mogli bi uskoro na slobodu

Autor: Republika

Hronika

24.11.2018

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica srpskih mladića koji su osuđeni pred sudom u Patri na 42 godine zatvora zbog učestvovanja u tuči u kojoj je stradao američki student Bakari Henderson (22), mogli bi uskoro da budu pušteni iz pritvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakari Henderson, ubijeni Amerikanac

Naime, advokati osuđenih Srba planiraju da u predstojećem žalbenom postupku predlože sudu da se okrivljenim mladićima iz Srbije ukine pritvor u kome se nalaze od 8. jula prošle godine.

- Zahtev će biti upućen sudu zajedno sa žalbom koju ćemo uložiti čim dobijemo pismeni otpravak presude, što bi trebalo da se odigra u naredna dva do tri meseca - kaže advokat Zora Nikodinović Dobričanin.

Petorica mladića osuđena su na kazne od pet do 10 godina zatvora, a na najvišu kaznu osuđen je Bosanac Amir Omerčić, inače britanski državljanin. Njima se na teret stavlja nanošenje povreda u tuči u kojoj je preminuo Bakari Henderson.

U postupku koji se vodio u Grčkoj oslobođeni su Nenad Jovanović i Siniša Petrović iz okoline Žitorađe, koji su još prošle godine pušteni da se brane sa slobode. Fatalna tuča izbila je 7. jula prošle godine u lokalu "Barkod" u Laganasu, na ostrvu Zakintos, gde su srpski mladići letovali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading