Otac Miloša Ilića, osuđenog u slučaju "Zakintos", otkrio zbog koga su zapravo srpska deca stradala u slučaju ubijenog Hendersona!

Autor:

Hronika

23.11.2018

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sedmorice mladića iz Srbije koji su bili optuženi za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos jula prošle godine, petorica su osuđena na zatvorske kazne od pet do deset godina, dok su dvojica oslobođena. Oslobođen je i Grk, barmen, a najvišu kaznu dobio je Britanac poreklom iz BiH, kome je izrečena kazna od 15 godina zatvora.

Foto: facebook.com/ranko.ilic.9
Miloš Ilić s ocem Ranko

Presuda

- Srpska deca stradaju zbog mafije na Zakintosu, to slobodno napišite - rekao nam je neposredno nakon što je čuo presudu Ranko Ilić, otac Miloša Ilića, kome je izrečena kazna od sedam godina zatvora.

Osim Miloša, i Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po sedam godina, Miloš Senić je osuđen na pet, a Dušan Ranković na 10 godina zatvora. Oni su osuđeni za tuču sa teškim telesnim povredama, a ne za teško ubistvo, kako je zahtevalo tužilaštvo. Britanac bosanskog porekla, Amir Omardžić, dobio je najvišu kaznu, od 15 godina zatvora, jer je, kako se sumnja, on bokserom zadao kobni udarac američkom studentu. Optužbe su oslobođeni Nenad Jovanović i Siniša Petrović, kao i barmen, Grk Jorgos Skijadopulos, kojima se na teret stavljalo učešće u tuči.

Roditelji Amerikanca hteli doživotnu robiju

U izjavi za američke medije, koji su od početka za tragediju optuživali isključivo Srbe, roditelji Bakarija Hendersona bili su ogorčeni presudom.

- Nadali smo se da će pravda biti zadovoljena i da će počinioci biti osuđeni na doživotnu robiju, rekla je Džil Henderson, majka ubijenog mladića.

- Zadovoljni smo što je sud uvažio primedbu odbrane i što su osuđeni za tuču sa teškom povredom, a ne za ubistvo - izjavila je juče jedan od advokata odbrane Zora Dobričanin Nikodinović.

Misterija desetog čoveka

U medijima se pojavila informacija da se na snimcima sa kamera ispred kluba "Bar kod", u kome je tuča počela, i na ulici, gde se sukob nastavio, vidi i deseta osoba koja udara Amerikanca. Taj deseti osumnjičeni nikada nije identifikovan i uhapšen.

Po grčkom zakonu, osuđeni Srbi mogu da traže uslovno puštanje na slobodu već posle jedne trećine izdržane kazne, dok se mlađim punoletnicima jedan dan u pritvoru računa kao dva dana kazne, tako da bi svi osim Rankovića mogli da se nađu na slobodi već sledeće godine. Ipak, ovo je bila prvostepena presuda, a žalbe su najavili i tužilaštvo i odbrana, pa ostaje da se sačeka i konačna odluka suda.

Tuča

Amerikanac Bakari Henderson (23) stradao je u tuči koja se dogodila u noći između sedmog i osmog jula prošle godine. Sukob između Amerikanca i naših mladića počeo je u klubu "Bar kod", a tuča se nastavila i na ulici, gde je Henderson i zatečen mrtav.

Priveli ih ni krive ni dužne

- Kada su nas obavestili, pao nam je kamen sa srca. Iako znamo da je Siniša nevin, ipak smo strepeli, jer, znate, druga država je u pitanju. Sada konačno posle golgote koju smo prošli možemo slobodno da dišemo - prokomentarisao je juče Miladin Petrović iz Žitnog Potoka, čiji je sin Siniša (22) oslobođen optužbe.

Siniša i njegov drug Nenad Jovanović iz sela Rečica jedini su se branili sa slobode.

- Sedeli smo i pili piće u kafiću kada je ispred lokala nastala gužva. Izašli smo i videli mladića kako leži na asfaltu. Neko je pozvao Hitnu pomoć, a mi smo, kao i većina, otišli u smeštaj. Sutradan je po nas došla policija i završili smo u pritvoru šest dana - ispričao je ranije Siniša.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading