Misterija u Varvarinu: Brat koji je navodno silovao sestru godinama i sam trpeo jezivo zlostavljanje!

Autor: novosti.rs, Republika

Hronika

22.11.2018

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga navodnog seksualnog napastvovanja Borice S. u Donjem Katunu kod Varvarina otkriva šokantne detalje o životu nasilnika i traumama koje nosi iz prošlosti. Rodbina tvrdi da je osumnjičeni Borivoje S. bio povremeno maltretiran u braku.

Foto: Ilustracija

- Borivoje nas je još ranije posećivao žaleći se da ga bivša supruga maltretira. Što se tiče njegove sestre, ona je godinama dolazila i odlazila iz kuće. U policiji je sada ispričao šta se sve dogodilo, ali pitanje je koju težinu ima njegovo priznanje - ovo kaže Radisav S., od prošle godine zakonski staratelj Borivoja S., osumnjičenog da je u Donjem Katunu kod Varvarina, u noći između 16. i 17. novembra, silovao rođenu sestru Boricu S. Zbog priče o navodnom nasilnom incestu meštani Donjeg Katuna su u šoku.

- Da li sestra koja je optužila brata za silovanje ume da jasno razlikuje dobro od zla tek ostaje da se ispita - rekao nam je izvor iz istrage.

S obzirom na to da su i brat i sestra mentalno retardirani, a Borivoje čak sudskim putem 100 odsto lišen poslovne sposobnosti, incidenti u ovoj kući su počeli još dok je Borivoje bio u braku sa ženom koja je imala psihijatrijskih poteškoća. Kako saznajemo, za razliku od brata, nije bilo medicinskih elemenata da se ona liši samostalnosti i dobije staratelja. Smatrana je dovoljno snalažljivom da vodi računa o sebi i otuda je bila korisnik, a ne štićenik.

Policija me odvela kod lekara

Ja sam dobro, ništa mi sada ne fali - kaže za Borica S., čiju punu izjavu zbog više nelogičnosti i same retardacije koju ima ova nesrećna žena i ne možemo da prenesemo u potpunosti.

- Ja sam sve rekla policiji, oni su me odveli kod lekara. Njega su isto odveli, da ga ispitaju. Nije me pre napadao.

- Koliko sam upoznat sa predmetom, a informisan sam u ponedeljak, bili su pokrivani socijalno, a inače, nisu živeli kao jedna porodica - napominje Miroljub Stojadinović, direktor Centra za socijalni rad u Ćićevcu, čije je odeljenje u Varvarinu.

- Ostavićemo da istraga utvrdi šta se tačno dogodilo i da se utvrdi istinitost prijave - dodaje on.

Borica S. nije zadržana nakon pregleda na Odeljenju ginekologije i akušerstva u bolnici u Kruševcu, dok će se stručnjaci psihijatrije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu baviti u narednim danima slučajem osumnjičenog Borivoja S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading