Optuženi za ubistvo Blaža Đurovića krajem decembra pred sudom!

Autor: Tanjug

Hronika

21.11.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice optuženih za ubistvo Blaža Đurovića (39) 10. marta ove godine na Dušanovcu zakazano je za 25. decembar. Na optuženičkoj klupi pred Višim sudom u Beogradu naći će se Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković zvani Prika koji terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno nošenje oružja.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Blaža Đurovića

Ivanov i Vesković se nalaze u pritvoru.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se okrivljeni kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sud zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će optuženi moći da detaljno iznesu odbranu. 


Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića a nakon toga, zapalili njegov automobil.



Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading