"Kavački klan" na listi za odstrel! Policija traga za ubicama Veselina Kalezića (47)

Autor:

Hronika

21.11.2018

04:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija i dalje traga za napadačima koji su hicima iz pištolja izrešetali Veselina Kalezića (47) ispred kafića "Level" u Podgorici. Kalezić je, prema navodima crnogorskih medija, bio blizak vođama "kavačkog klana" Slobodanu Kašćelanu i Igoru Božoviću.

Foto: Privatna arhiva
Veselin Kalezić

Sigurnosne kamere

Motiv likvidacije se i dalje utvrđuje, a sumnja se da je Podgoričanin još jedna žrtva rata između "kavčana" i suprotstavljenog "škaljarskog klana", koji je započeo 2013. nakon nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji. U sukobu dve najjače crnogorske krimi-grupe dosad je nastradalo oko 40 članova oba klana.

- Kalezić je izlazio iz renoa kad je napadač ispalio 10 hitaca na njega, pa pobegao automobilom koji je ubrzo pronađen zapaljen u zetskom selu Botun. Kalezić je preminuo na licu mesta - prenose mediji.

Iako se u trenutku zločina ispred lokala našlo više prolaznika, niko od njih nije video ubicu. Policija je uzela DNK s lica mesta, a pregledaju se i snimci sigurnosnih kamera s okolnih objekata koji bi trebalo da budu od koristi u istrazi.

Devedesetih bio osuđen na smrtnu kaznu zbog ubistva, koja mu je kasnije ukinuta

Kalezić je poznat policiji po različitim krivičnim delima, a zanimljivo je i to da se svojevremeno školovao za policajca. Zbog ubistva Predraga Vuksanovića sredinom devedesetih u Podgorici bio je osuđen na smrtnu kaznu, ali mu je ta presuda preinačena na zatvorsku kaznu.

Vođe

Radoje Zvicer - Krije se u Austriji ili u Nemačkoj. Navodno koristio falsifikovana dokumenta na ime Josip Babić

Slobodan Kašćelan - U maju 2017. izbegao hapšenje u Beču, pre dva meseca spekulisalo se da je viđen u Nemačkoj, ali je i tad uspeo da umakne policajcima

Igor Božović - U avgustu 2017. izašao iz spuškog zatvora, u kome je robijao pet godina zbog šverca kokaina iz Južne Amerike. Poznat kao Kašćelanova desna ruka

Predrag Knežević - Uhapšen sredinom septembra 2018. u Bugarskoj po poternici zbog pokušaja ubistva. Imao lažna portugalska dokumenta na ime Branko Danijel.

Kalezić je hapšen u novembru 2015. zbog sumnje da je bacio bombu ispred kuće u kojoj je navodno živela njegova bivša devojka.

Ubijeni

APRIL 2018. - Miloš Šaković, blizak Igoru Božoviću, izrešetan je u kafiću u centru Podgorice usred dana

JANUAR 2018. - Jedan od vodećih ljudi "kavčana" Davorin Baltić (41) izrešetan ispred garaže na Vračaru. S njim u autu bila i policajka u uniformi

SEPTEMBAR 2017. - Fudbaler Goran Lenac (33) likvidiran na stadionu FK Bokelj u Kotoru. Ubica mu ispalio hitac u glavu dok je radio sklekove

JANUAR 2017. - Ðorđe Sekulović (30) poginuo je u eksploziji bombe koja je bila postavljena pod njegov automobil u centru Podgorice

Prema pisanju podgoričkih medija, on je privođen i zbog napada na službeno lice kad se posle tuče u jednom restoranu posvađao s policajcem i navodno mu zapretio ubistvom. S Kalezićem je tad bila ista devojka kojoj je bacio bombu, a kod nje je pronađen pištolj.

10 hitaca ubica ispalio na Kalezića

Sukob u kafiću

- Kalezić se pre izvesnog vremena, nakon incidenta u jednom podgoričkom kafiću, posvađao s visokorangiranim članom "škaljarske grupe". Istraga ide u više pravaca, a jedan od njih ukazuje upravo na suparnički klan - prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading