Teror obesnih maloletnika u Ivanjici: "Pozajmljuju" tuđe automobile, voze ih ostavljaju na nepoznatoj lokaciji

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

20.11.2018

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od nekoliko maloletnika iz Ivanjice već mesecima pravi pometnju u ovom gradu zbog čega je morala da reaguje i policija. Naime, oni se zabavljaju tako što "pozajmljuju" tuđe automobile, voze ih, pa ostave na nekoj udaljenoj destinaciji i pobegnu.

Foto: Ilustracija

Ovog vikenda  grupi mladih razbojnika, na meti je bilo vozilo jednog ivanjičkog taksija. Naime, oni su iskoristili trenutak kada je taksista završio posao, parkirao automobil i udaljio se. Maloletnici su odmah ušli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu.

Nešto kasnije, oni su na isti način oteli i "citroen" Mira Rajkovića, s tim što su njegov automobil tokom "pozajmice" i oštetili.

- Oko 22 sata primetio sam taksi vozilo kako prolazi pored moje kuće, ali mi to nije bilo ništa sumnjivo. Sat vremena kasnije, dok sam gledao televizor sa suprugom, začuo sam tup zvuk, kao lupanje vratima. Izašao sam u dvorište i na prvi pogled mi se činilo da je sve u redu, ali kada sam malo bolje pogledao auto, bio je ukoso parkiran, razbijen prednji branik i desno krilo! - priča ovaj čovek.

Kako kaže, pozvao je policiju i sve prijavio.

- Došli su odmah, uzeli otiske, ali ja ne znam šta se zapravo dešavalo i ko mi je uzeo automobil. Sutradan sam odvezao automobil kod majstora, šteta je oko 12o evra - kaže Rajković.

Krajem avgusta i Miroslavu Drndareviću (67), iz naselja Dubrava, nestao je automobil iz dvorišta.

- Supruga i ja smo se vratili sa koncerta Harisa Džinovića negde oko ponoći. Po običaju, s obzirom na to da živimo u mirnom kraju, ostavio sam ključ u automobilu. Ujutru, kad sam video da mi nema kola, odmah sam prijavio policiji. U međuvremenu mi je javljeno da mi je auto viđen na Grabovici, parkiran uz sam put. Nije bio oštećen, niti slupan, ali nije ni bio u voznom stanju. Naknadno smo utvrdili da kvar ima veze sa elektonikom, što je sreća u nesreći, jer je pitanje dokle bi počionici otišli i da li bi došlo do većih posledica - kaže Miroslav Drndarević.

 

 

Nekoliko sati kasnije istog dana, ponovo se dogodio isti slučaj.

- Parkirao sam auto kod službenog ulaza marketa u kom radim. Nemam naviku da vadim ključ iz kola, jer vrlo često zaboravim gde sam ga ostavio, a i nikad mi se nije desilo da mi je nešto nestalo. Oko 10 do 8 sam primetio da mi nema auta, i u prvi mah sam pomislio da je šala u pitanju. Sačekao sam par minuta i ubrzo shvatio da su mi kola ukradena - kaže D. G.

Kako dodaje, odmah je pozvao policiju, ali se i sam dao u potragu za svojim četvorotočkašem.

- Kolege iz okolnih marketa su mi izašle u susret i pregledale snimke sa sigurnosnih kamera, nakon čega sam ustanovio da vozilo nije napustilo Ivanjicu. Kasnije mi  je javljeno da su kola nađena na Kušićanu. Kada sam otišao na lice mesta video sam da je u kolima sve onako kako sam ostavio, čak je i ključ na mestu gde ga inače držim. Prosto kao da se neko poslužio mojim automobilom da se odveze do odredišta - kaže vlasnik "pozajmljenog" automobila.

O ovim slučajevima, kako saznajemo od oštećenih, obaveštena je policija.

MUP: Krivične prijave protiv dva maloletnika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ivanjici, po nalogu nadležnog tužilaštva podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv dva maloletnika uzrasta 16 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili tri krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Sumnja se da su oni krajem oktobra, na području opštine Ivanjica, neovlašćeno koristili taksi i putničko motorno vozilo, u oba slučaja parkirana ispred kuća oštećenih.

Maloletnici su vozila nakon korišćenja vratili na mesta sa kojih su ih odvezli. Iz taksi vozila jedan od osumnjičenih je ukrao mobilni telefon pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog  krađe.

Takođe, oni se terete i da su krajem avgusta odvezli automobil sa parkinga i nakon vožnje ga ostavili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading