Dok je Turcima Erdogan, nema ništa od EU!

Autor: blic.rs

Svet

25.08.2017

06:55 >> 07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Turska nikad neće postati članica Evropske unije sve dok njome vlada Redžep Tajip Erdogan", izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel optuživši turskog predsednika da ne shvata ozbiljno pristupne pregovore sa EU.

RepublikaFoto: Tanjug
Zigmar Gabrijel još uvek ne vidi Tursku u EU

- Jasno je da u ovom stanju Turska nikad neće postati članica EU. Ne zato što ih mi ne želimo, već zato što se turska vlada i Erdogan se brzo udaljavaju od svega za šta se zalaže Evropa - rekao je Gabrijel u intervjuu nemačkom "Bildu".

Na pitanje da li bi preporučio nemačkim državljanima da putuju u Tursku on je rekao da se "to sada ne može učiniti mirne savesti".

Nemačko-turski odnosi postali su zategnuti posle hapšenja dvoje nemačkih novinara i aktiviste u Turskoj a dodatno su zaoštreni nakon što je Erdogan pozvao Turke u Nemačkoj da bojkotuju stranke vladajuće koalicije na izborima u septembru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading